Ράγισαν καρδιές το μεσημέρι στην κηδεία του 24χρονου Σπύρου Θωμά στην Πάτρα. Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι ο νεαρός εύζωνας χάθηκε έτσι ξαφνικά.

Η κηδεία του έγινε στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου με όλες τις τιμές ενός στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά. Με την οικογένεια του εκλιπόντος επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου σε έναν ναό ασφυκτικά γεμάτο με πλήθος κόσμου να βρίσκεται ακόμα και στον περίβολο.

Φίλοι, συμπαίκτες από το μπάσκετ, γνωστοί και συγγενείς, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί, έχουν έρθει να αποχαιρετήσουν τον Σπύρο Θωμά και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια που η Μοίρα στάθηκε τόσο σκληρή.

Έξω από το ναό έχει παραταχθεί στρατιωτικό άγημα που θα συνοδεύσει τον 24χρονο Εύζωνα στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών, και θα του αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

Ο Σπύρος Θωμάς ήταν αθλητής του μπάσκετ. Ξεκίνησε από την ακαδημία της Παναχαϊκής και συνέχισε στον Προμηθέα και σε άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η.

Ο 24χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στη μονάδα του, στην Προεδρική Φρουρά. Κλήθηκε ο γιατρός ο οποίος του έκανε μαλάξεις και άμεσα διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών χθες το βράδυ όπου δυστυχώς κατέληξε.

Ο άτυχος Εύζωνας πραγματοποίησε την πρώτη σκοπιά του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

Αργότερα, πραγματοποίησε και την επόμενη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη από τις 19:00 έως τις 20:00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επέστρεψε από την σκοπία του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση και έπεσε να κοιμηθεί.

Αργότερα, περίπου γύρω στις 10μμ, οι συνάδελφοι του επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος στρατιώτης σηκώθηκε κανονικά από το κρεβάτι του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο γραφείο του. Ενημερώθηκε αμέσως και είχε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους, από τους οποίους ενημερωνόταν συνεχώς. Όταν του μεταφέρθηκε το τραγικό νέο, ο ΠτΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 24χρονου εύζωνα για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.