• Αναζήτηση
 • Τσαβούσογλου: Λάθος ο βομβαρδισμός της Ιντλίμπ – Πρέπει να σταματήσει

  Εντατικά για την αποκατάσταση και την ενίσχυση των σχέσεών τους εργάζονται Τουρκία και Γερμανία, μετά την ταραχώδη περίοδο που διένυσαν στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  A still image taken from a video footage and released by Russia's Defence Ministry on September 5, 2018, shows a missile hitting a target, which Defence Ministry said was a terrorists' position in Idlib province, Syria September 4, 2018. Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS TV ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. (File: 2018-09-05T170130Z_1250623422_RC1B8058C230_RTRMADP_3_MIDEAST-CRISIS-SYRIA-RUSSIA-AIRSTRIKES.JPG )

  Εντατικά για την αποκατάσταση και την ενίσχυση των σχέσεών τους εργάζονται Τουρκία και Γερμανία, μετά την ταραχώδη περίοδο που διένυσαν στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Χάικο Μας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι συζήτησε με τον γερμανό ομόλογό του βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών καθώς και περιφερειακά θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

  «Ο βομβαρδισμός της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ είναι ένα λάθος και πρέπει να σταματήσει» είπε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα προωθήσει στην προγραμματισμένη τριμερή σύνοδο κορυφής την Παρασκευή στην Τεχεράνη σχέδιο απόφασης για να σταματήσουν ο επιθέσεις.

  «Απαιτείται κοινή στρατηγική για να εξαλειφθούν ριζοσπαστικές ομάδες στην Ιντλίμπ αλλά η συνέχιση των επιθέσεων μπορεί να είναι καταστροφική» στην επαρχία, όπου ζουν εκατομμύρια άμαχοι. «Αν το πρόβλημα εδώ είναι οι ριζοσπαστικές ομάδες, είναι ανάγκη να υιοθετηθεί μια κοινή στρατηγική. Μια από κοινού δουλειά μπορεί να γίνει ώστε να εξαλειφθούν οι ομάδες αυτές αλλά η λύση είναι αναμφισβήτητα να μην βομβαρδιστεί το σύνολο της Ιντλίμπ» τόνισε χαρακτηριστικά.

  «Καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες για να εμποδίσουμε τη διεξαγωγή των επιθέσεων και να εμποδίσουμε το καθεστώς να παραβιάσει την εκεχειρία. Το καθεστώς θέλει να επιτεθεί στην Ιντλίμπ για να τη θέσει υπό τον έλεγχό του, αυτό είναι σαφές. Ωστόσο υπάρχουν εγγυητές του καθεστώτος, το Ιράν και η Ρωσία. Οι επαφές μας μαζί τους συνεχίζονται» πρόσθεσε.

  Από την πλευρά του ο Χάικο Μάας δήλωσε ότι το Βερολίνο επίσης συνεχίζει τις προσπάθειές του για να εμποδίσει μια επίθεση εναντίον της Ιντλίμπ και να αποτρέψει μια «ανθρωπιστική καταστροφή».

  «Η Τουρκία είναι σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με άλλες χώρες για να επηρεάσει σε αυτό το θέμα» είπε.

  O Χάικο Μάας πρόσθεσε ακόμη ότι συμφώνησε με τον ομόλογό του της Τουρκίας να έχουν περαιτέρω συνομιλίες για τους Γερμανούς που κρατούνται στη χώρα.

  Κόσμος