• Αναζήτηση
 • Σαουδική Αραβία: Μια πριγκίπισσα στο τιμόνι

  Το τεύχος Ιουνίου 2018 του Vogue Arabia έχει ένα εξώφυλλο που γράφει ιστορία: η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Χαϊφά Μπιντ Αμπντουλάχ αλ-Σαούντ, κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Αμπντουλάχ, ποζάρει καθισμένη στη θέση του οδηγού ενός κόκκινου κάμπριο αυτοκινήτου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το τεύχος Ιουνίου 2018 του Vogue Arabia έχει ένα εξώφυλλο που γράφει ιστορία: η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Χαϊφά Μπιντ Αμπντουλάχ αλ-Σαούντ, κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Αμπντουλάχ, ποζάρει καθισμένη στη θέση του οδηγού ενός κόκκινου κάμπριο αυτοκινήτου. Η πόρτα του οδηγού είναι ανοιχτή, έτσι ώστε να ξεπροβάλλουν τα πόδια της μέσα στα ψηλοτάκουνα παπούτσια της, ενώ το δεξί της χέρι κρατά αποφασιστικά το τιμόνι.

  Το κόνσεπτ της φωτογράφισης δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς στις 24 Ιουνίου 2018 αναμένεται να αρθεί η απαγόρευση της οδήγησης αυτοκινήτων από γυναίκες, μέτρο που ισχύει στη Σαουδική Αραβία μαρτυρώντας τη μειονεκτική θέση τους στην κοινωνία.

  Και ενώ κανονικά θα περιμέναμε ότι το εξώφυλλο αυτό θα καλωσοριζόταν από τις γυναικείες οργανώσεις της χώρας, που παλεύουν σκληρά για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, δεν ήταν λίγες οι ακτιβίστριες που αντέδρασαν έντονα, υποτιμώντας τη συγκεκριμένη εικονογράφηση της «νέας εποχής».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk