• Αναζήτηση
 • FAZ: 4,5 δισ. ευρώ για το προσφυγικό στη Γερμανία

  Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2021 έως 2027

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το ποσό των 4,5 δισ. ευρώ αναμένεται να πάρει η Γερμανία από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2021 έως 2027.

  Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. «Δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με την οποία, η Γερμανία θα πάρει 4,5 δισ. ευρώ για το προσφυγικό από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Η Γερμανία για κάθε πολίτη εκτός ΕΕ θα εισπράττει 2.800 ευρώ. Αναμένεται ωστόσο και άλλες χώρες όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα να επωφεληθούν από αυτή την πολιτική εισπράττοντας περισσότερα χρήματα.

  Στόχος της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής είναι να ευνοηθούν περιοχές οι οποίες υφίστανται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από το μεταναστευτικό. Μέχρι σήμερα το μεταναστευτικό δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην κατανομή των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία. Η ιδέα που διέρρευσε από κύκλους των Βρυξελλών έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να εφαρμοστεί και να γίνει πραγματικότητα και φυσικά, θα πρέπει να υιοθετηθεί και από τα κράτη-μέλη.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk