Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ξεκινά από το Τεχνικό Επιμελητήριο
Ελλάδας ( ΤΕΕ ) η λειτουργία του γραφείου υποδοχής αιτημάτων προκειμένου
να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης στα σπίτια που
επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Μάνδρα και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμιζεται ότι το ΤΕΕ, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία με τη βοήθεια εθελοντών μηχανικών αλλά και τεχνικών εταιρειών να διενεργήσει τις αναγκαίες μελέτες και τις πρώτες απαραίτητες εργασίες για να καταστούν λειτουργικά τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

Το γραφείο υποδοχής θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της Μάνδρας. Το γραφείο θα λειτουργεί τις καθημερινές ( Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις εννέα το πρωί έως τις δυο το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό από το ΤΕΕ, στο γραφείο με τη βοήθεια των εθελοντών, οι πολίτες θα συμπληρώνουν τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται ώστε να γνωρίζουν οι μηχανικοί που θα αναλάβουν τις αναγκαίες μελέτες και εργασίες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη των αναγκαίων μελετών και εργασιών είναι η κάθε οικία να έχει ελεγχθεί από τα αρμόδια κρατικά κλιμάκια μηχανικών.

« Βασικό μας μέλημα είναι η κατά το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των βασικών λειτουργιών των κατοικιών, πάντα με μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών», επεσήμαινε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. «Η εθελοντική συμμαχία του ΤΕΕ και του τεχνικού κόσμου της χώρας, θα κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε γρήγορα να γυρίσουν οι πολίτες της Μάνδρας στα σπίτια τους».