• Αναζήτηση
 • Τρία κρίσιμα ερωτήματα στον Π. Καμμένο για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

  Τρία κρίσιμα ερωτήματα καλείται απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένο, όπως τα θέτει

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τρία κρίσιμα ερωτήματα καλείται απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένο, όπως τα θέτει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία. Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος στην Βουλή – επικαλούμενος και την αναφορά του αρμόδιου Ταξίαρχου – ζητά να μάθει, απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο:

  «Α. Την υποτιθέμενη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία την υπογράψατε με αντισυμβαλλόμενο έλληνα ιδιώτη και την εταιρεία του;

  Β. Αληθεύει πως στις 17 Ιουνίου 2017 από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ενημερωθήκατε γραπτώς ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότατα του κυρίου … (προσώπου ελληνικής υπηκοότητας που είχε εμφανισθεί ως εντολοδόχος και αντιπρόσωπος της Σαουδαραβικής Κυβέρνησης) και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται Government to Government…»;

  Γ. Αληθεύει πως η υπογραφή της διαρκούς συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου σας και του υποτιθέμενου εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου αποστείλατε τους συνεργάτες σας με στρατιωτικό αεροπλάνο, προφανώς για να μην μπει στον κόπο ο «ημέτερος» να έρθει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;»

  Ο ΥΕΘΑ και οι τέσσερις στρατονόμοι

  Στο μεταξύ απίστευτα σκηνικά στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου περιγράφονται στην μη διαβαθμισμένη αναφορά του Ταξίαρχου Παπαδάκη, μέχρι πρότινος διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων. Αφορμή ήταν η στάση του στο θέμα της διακρατικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία.

  Στην αναφορά περιγράφεται ότι παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο υπουργός έδωσε εντολή σε τέσσερις στρατονόμους, οι οποίες έφεραν εξάρτηση και χειροπέδες «να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οποιονδήποτε».

  Ο υπουργός του απηύθυνε την «κατηγορία» ότι ανήκει «σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία». Στο αναλυτικό σημείωμα που ακολουθεί ο Ταξίαρχος αναλύει μια προς μια τις κινήσεις του και εξηγεί τις αποφάσεις του, ενώ καταλήγει γράφοντας ότι:

  Η κατηγορία εκ μέρους του κ. Καμμένου «με προσβάλλει και ως ανώτατο αξιωματικό με 35 χρόνια υπηρεσίας και μηδενικά παραπτώματα, αλλά πρωτίστως ως άτομο, καθώς όσοι με γνωρίζουν με το όνομα που μου άφησε ο πατέρας μου, θα αναρωτηθούν γιατί ο κ.ΥΕΘΑ με απομάκρυνε ξαφνικά από τη θέση του διευθυντή Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων της ΓΔΑΕΕ»…

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk