• Αναζήτηση
 • Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την Υγεία

  Πυρά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ όπως αναφέρθηκαν στο προσυνέδριο της Ηπείρου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία για την Υγεία, μετά τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στο προσυνέδριο του κόμματος στην Ήπειρο.

  Συγκεκριμένα, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «άφησε πίσω του ένα μνημείο άγνοιας, θράσους και ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «κατ’ αρχήν αγνοούσε ότι έχει ήδη αρχίσει, πιλοτικά, η παροχή των φαρμάκων υψηλού κόστους, σε όσους βαριά πάσχοντες το ζητούν, στο σπίτι τους», και σχολιάζει πως «έτσι, αυτό που ήδη γίνεται, το παρουσίασε σαν αγγελία του προγράμματός του».

  «Αναφέρθηκε με υποκριτική θλίψη στην ανεπάρκεια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «προφανώς «ξέχασε» ότι αυτός και ο αντιπρόεδρός του, σαν υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, διέλυσαν τις δομές της ΠΦΥ κλείνοντας τις περισσότερες από αυτές και απολύοντας περίπου 3.000 γιατρούς του ΙΚΑ».

  Επιπλέον, τονίζει ότι «με περισσό θράσος θέλησε να παρουσιάσει σαν δική του την ασφαλιστική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας», για να σχολιάσει ότι «προφανώς μπέρδεψε τη δημιουργία στρατιάς ανασφάλιστων, που και ο ίδιος δημιούργησε, με την ασφαλιστική τους κάλυψη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

  Ακόμη, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «εξήρε την προσφορά όσων εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζοντας με αυτοθυσία τη δημόσια υγεία», σχολιάζοντας ότι «προφανώς ήθελε να ξεχάσει ότι αυτούς τους εργαζόμενους, με την αξιολόγηση που προωθούσε σαν υπουργός, θεωρούσε άχρηστους προς απόλυση σε ποσοστό 20% κάθε χρόνο».

  Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης: «Και αφού τελείωσε με το θράσος την άγνοια και την υποκρισία τι απέμεινε; Μια γερή δόση νεοφιλελευθερισμού με τις δυο βασικές του προτάσεις: Την εκ νέου κατεδάφιση της δημόσιας ΠΦΥ που με πολύ κόπο ξαναστήνεται για να επαναφέρει, με τα ΣΔΙΤ όπως τα προτείνει, τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους στην απρόσκοπτη απορρόφηση του δημόσιου χρήματος. Για να χρυσώσει το χάπι βάζει και τη δεύτερη πρότασή του. Τη μεταφορά της δημόσιας ΠΦΥ στους δήμους. Θεωρεί όμως περιττό να μας διαφωτίσει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Με τι πόρους, τι μηχανισμό, τι εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων λειτουργών υγείας κ.λπ.».
  «Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι σημαίνουν όλα αυτά. Άγνοια από τον κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του; Ανικανότητα να επεξεργαστούν και τις πιο απλές προτάσεις; Ανοιχτή κοροϊδία και προς τον ελληνικό λαό και προς τους εργαζόμενους στην υγεία;», αναφέρει για να καταλήξει: «Η απάντηση είναι δύσκολη. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλα αυτά δεν αποτελούν σοβαρή πολιτική υγείας» καταλήγει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk