• Αναζήτηση
 • Πέντε προτάσεις Τσίπρα για συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού

  Παρέμβαση για μια συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Παρέμβαση για μια συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

  Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων ασύλου αναλογικά με τον πληθυσμό της.

  Αναφερόμενος στην αύξηση ροών μεταναστών που παρατηρείται, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να ενισχυθεί η υλοποίηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ενώ για να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού διατύπωσε πέντε προτάσεις, που αφορούν:

  Έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό επανεγκατάστασης από τρίτες χώρες σε χώρες της Ε.Ε. με τη λειτουργία κεντρικών υπηρεσιών ασύλου σε τρίτες χώρες.

  Έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών προσφύγων σε χώρες προέλευσης ή διέλευσης.

  Ένα μηχανισμό χρηματοδότησης για πρόσφυγες στο έδαφος της Τουρκίας και εξέταση των δυνατοτήτων ενίσχυσης του.

  Την εφαρμογή της Συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογράψει η Τουρκία.

  Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε χώρες, όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

  Στο προσφυγικό αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, Πάολο Τζεντιλόνι και Μαριάνο Ραχόι, αντίστοιχα.

  Πολιτική