• Αναζήτηση
 • ΑΝΕΛ: Ζήτημα γεωστρατηγικής σημασίας η αναβάθμιση των F-16

  «Η αναβάθμιση των F-16 δεν είναι ένα ζήτημα αμιγώς οικονομικό, αλλά ζήτημα γεωστρατηγικής αναγκαιότητας» ανέφερε σε συνέντευξή της στο α' πρόγραμμα της ΕΡΑ, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Η αναβάθμιση των F-16 δεν είναι ένα ζήτημα αμιγώς οικονομικό, αλλά ζήτημα γεωστρατηγικής αναγκαιότητας» ανέφερε σε συνέντευξή της στο α’ πρόγραμμα της ΕΡΑ, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

  Αναφερόμενη στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβάθμιση των αεροσκαφών η κα Παπαδοπούλου είπε ότι δεν θα ξεπερνά το 1,1 δισ. και συμπλήρωσε: «Η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να διαφωνεί με την ουσία του θέματος, δηλαδή με την ανάγκη αναβάθμισης 85- 95 αεροσκαφών, αφού αυτή η ανάγκη είναι υπαρκτή. Σχετικά με το ύψος του ποσού, οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Καμμένου ήταν σαφείς.

  Αν υπάρχουν περαιτέρω ερωτήματα, νομίζω ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν θα έχει αντίρρηση να τα απαντήσει. Πάντως και οι δύο πλευρές, η ελληνική και η αμερικανική, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι ένα ζήτημα αμιγώς οικονομικό, αλλά ζήτημα γεωστρατηγικής αναγκαιότητας. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις όμως δεν το αντιλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, διότι διαβάζουν με διαφορετικό τρόπο τις γεωπολιτικές εξελίξεις και αυτό είναι το δυστυχές στη χώρα μας».

  Για το ότι η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 γίνεται με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, η κα Παπαδοπούλου είπε ότι η τελική συμφωνία οριοθετείται χρονικά για την άνοιξη του 2018: «Γνωρίζουμε ότι οδεύουμε για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και σχετικά με το ποσό αναφέρεται ότι θα αποδοθεί σε βάθος 10ετίας ή 15ετίας».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk