• Αναζήτηση
 • Θεοδωράκης: Να κρατήσουμε τις φλόγες και όχι τις στάχτες του παρελθόντος

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανέπτυξε από το βήμα της ΔΕΘ τα πλάνα του για την επόμενη ημέρα στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο χαρακτήρα που θα επιβάλει στην Κεντροαριστερά αν εκλεγεί αρχηγός του νέου φορέα αναφέρθηκε από το βήμα της 82ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

  Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, «δεν θέλουμε να γίνουμε τσόντα κανενός, ούτε της Δεξιάς, ούτε της Αριστεράς, ούτε των λαϊκιστών, ούτε των συντηρητικών» και συμπλήρωσε πως ο νέος πολιτικός φορέας πρέπει να δώσει «κυβερνητική λύση» γιατί «ένα συντηρητικό παρελθόν δεν μπορεί να οδηγήσει σε ένα λαϊκιστικό μέλλον».

  «Ο νέος φορέας, το νέο μεγάλο κίνημα στο Κέντρο, το μεταρρυθμιστικό κίνημα, έχει χώρο και για κεντρώους και για σοσιαλδημοκράτες και για φιλελεύθερους και για κεντροαριστερούς και για ακτιβιστές του κέντρου, έχει χώρο για λογικούς, τολμηρούς ανθρώπους που θέλουν λύσεις τώρα. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε» σημείωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

  Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι συμφώνησε με τρεις όρους: Να ψηφίσουν μέλη και φίλοι, τα εκλογικά τμήματα να διασυνδέονται ηλεκτρονικά και να υπάρχει και η ηλεκτρονική ψηφοφορία. «Δεν πρέπει να είναι μία πασαρέλα επωνύμων, αλλά ένα debate μέσα στην κοινωνία» υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε «τολμηρή» την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να συμφωνήσει με τη διαδικασία εκλογής παρά τις αντίθετες εισηγήσεις συνεργατών της.

  Όσο αφορά στη σύνθεση της ηγετικής ομάδας, ο κ. Θεοδωράκης προκρίνει πρόσωπα με ηλικία κάτω των 40 ετών, χωρίς να αποκλείει την εμπειρία των παλαιοτέρων: «Να κρατήσουμε τις φλόγες και όχι τις στάχτες από το παρελθόν». «Να περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη και να μην είναι ο νέος φορέας άθροισμα αρχηγών» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως γι’ αυτόν τον λόγο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα κατέβει ο νέος πολιτικός φορέας με τους υποψήφιους βουλευτές του και όχι τα σημερινά κόμματα. Ο ίδιος έχει πρόταση για την ονομασία του νέου πολιτικού φορέα, που θα πρέπει να δείχνει την τόλμη και τη νέα ορμή, αλλά αρνήθηκε να την αποκαλύψει.

  Σε ερώτηση αν θα έχει τη στήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στη διεκδίκηση της αρχηγίας του νέου φορέα, απάντησε ότι δεν θέλει «πασαρέλα επωνύμων» και δεν έχει την απαίτηση από κανένα δήμαρχο να τον στηρίξει ανοιχτά, αλλά να υποστηρίξει το εγχείρημα της ανοιχτής ψηφοφορίας.

  Κριτήριο του νέου φορέα θα είναι το συμφέρον των πολιτών, είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και άφησε αιχμές για τη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων, λέγοντας: «Δεν μπορούν να υπάρχουν χρεοκοπημένα κόμματα με πλούσιους αρχηγούς». Ο κ. Θεοδωράκης διατύπωσε την πρόταση «οι αρχηγοί των κομμάτων να εγγυώνται με την προσωπική τους περιουσία τα χρέη των κομμάτων τους».

  «Υπήρξα ευτυχισμένος και χρήσιμος και τώρα θέλω να είμαι χρήσιμος σε έναν νέο ρόλο, ως ηγέτης μίας μεγάλης κεντρώας μεταρρυθμιστικής παράταξης» ανέφερε, ενώ όταν ρωτήθηκε για κατάσταση της υγείας του απάντησε: «Είμαι πολύ καλά. Με τον καρκίνο δεν ξεμπλέκεις ποτέ εντελώς. Το αντιμετώπισα γρήγορα κι αυτό βοηθάει πολύ. Είμαι πολύ καλά, χωρίς καμιά ιατρική βοήθεια, χωρίς ιατρική παρέμβαση».

  Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «καραγκιοζιλίκια» στο θέμα των επενδύσεων και ζήτησε «να τελειώσουν». Για το ζήτημα της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική είπε ότι περιμένει από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, να ακούσει τους ειδικούς και από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: «Αν τη θέλει την επένδυση να ακούσει τις υπηρεσίες της και να αποσύρει υπουργούς και κομματάρχες που εμποδίζουν τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρίας». Όπωε επισήμανε, του προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει «εκδιώξει» από σύμβουλό του τον Νίκο Καρανίκα.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk