Συνέδριο SPD με τον υποψήφιο καγκελάριο Σουλτς να ψάχνει την ανάκαμψη

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς θα επιχειρήσει να δώσει μια νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία του συνέδριο του SPD. Η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, σε κάθε περίπτωση.

Ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς θα επιχειρήσει να δώσει μια νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία του συνέδριο του SPD.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που συνεδριάζει στο Ντόρτμουντ πρόκειται να επικυρώσει νωρίς το απόγευμα το προεκλογικό πρόγραμμά του για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, άξονας του οποίου θα είναι το ζήτημα της «κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στην ομιλία του ο Σουλτς θα υποσχεθεί μείωση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και αύξηση της φορολογικής πίεσης επί των πλουσιότερων.

Ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ πρόκειται να εκφωνήσει και αυτός ομιλία στους συνέδρους σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα.

Ο στόχος του Μάρτιν Σουλτς να κερδίσει και πάλι την κοινή γνώμη προαναγγέλλεται πάντως δύσκολος.

Σχεδόν αρχάριος στη γερμανική πολιτική σκηνή, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δυσκολεύεται να περάσει μπροστά από την δημοφιλέστατη Μέρκελ, που διεκδικεί τέταρτη θητεία.

Στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το CDU της Μέρκελ διατηρεί προβάδισμα 16 μονάδων επί του SPD (39% έναντι 23%).

Για να καλύψει τη διαφορά, το SPD επιχειρεί να κάνει πιο αριστερό τον λόγο του. Το πρόγραμμα που θα υιοθετήσει φέρει αυτό το χαρακτηριστικό.

«Η κυρία Μέρκελ φέρεται σαν η Γερμανία να μην πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ένα επικίνδυνο μήνυμα» δήλωσε ο Σουλτς το Σάββατο, κατηγορώντας την αντίπαλό του ότι επιδεικνύει «αλαζονεία της εξουσίας».

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk