Φινλανδία: Αποχωρεί από την ηγεσία των ευρωσκεπτιστικών ο Τίμο Σόινι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηγεσία του εθνικιστικού και ευρωσκεπτικιστικού κόμματος τον Ιούνιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηγεσία του εθνικιστικού και ευρωσκεπτικιστικού κόμματος τον Ιούνιο. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει πρόκληση για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης της χώρας.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος για τρίτη θητεία στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο. Είναι καιρός να κάνω κάτι διαφορετικό», έγραψε ο Σόινι σε μπλογκ και τόνισε ότι «αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση». Είπε ακόμα ότι θα ήθελε να μείνει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, αλλά προσέθεσε ότι αυτό εξαρτάται από το αν το κόμμα θα παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό ή όχι.

Ο 54χρονος Φινλανδός πολιτικός, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του κόμματος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του, λαμβάνοντας σκληρή στάση απέναντι στις πολιτικές διάσωσης της ευρωζώνης. Ωστόσο, μετά την είσοδο στον κυβερνητικό συνασπισμό το 2015, οι ευρωσκεπτικιστές άρχισαν να χάνουν ποσοστά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk