Τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνοχή και το μέλλον της Ευρώπης, εάν ο Β.Σόιμπλε και το ΔΝΤ δεν συμφωνήσουν να στηρίξουν την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σχολιάζοντας την κοινή στάση που τηρούν οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ απέναντι στηχώρα μαςπροειδοποίησε ότι η επιμονή τουκοινού άξονα Σόιμπλε-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στέλνει την Ευρώπη στα βράχια.

Παρόλα αυτά ο Αλέκος Φλαμπουράρης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την εξεύρεση συναινετικής λύσης, επ’ ωφελεία της Ελλάδας.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης του πλεονάσματος, επομένως και περαιτέρω «ψαλίδισμα» μισθών και συντάξεων.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο «κόφτη» το 2018, καθώς η οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος προγράμματος δεν αφήνει περιθώρια για να υπάρξει δημοσιονομικό κενό.

Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τους πολίτες να μην φοβούνται το ενδεχόμενο νέων επιπλέον μέτρων, παρά μόνο την εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων μέτρων.