ΝΔ: Ο Τσίπρας να απαντήσει για το σκάνδαλο του πρέσβη της Βενεζουέλας

Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή τις καταγγελίες για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας. «Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας» αναφέρει η ΝΔ.

Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή τις καταγγελίες για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τις οποίες παρενοχλούσε υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα.

«Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας» αναφέρει η ΝΔ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας το 2012. Μεταξύ αυτών, φέρεται να είναι και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον πέντε επιστολές έστειλαν γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ζητώντας την παρέμβασή του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Αλέξης Τσίπρας το 2013 έστειλε ο ίδιος επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην οποία ανέφερε: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές, η ΝΔ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή.

»Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας.

»Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk