Αυτόνομη πορεία χαράσσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την έγκριση, σχεδόν ομόφωνα, της Πολιτικής Διακήρυξης και των Προγραμματικών της Θέσεων.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την έγκριση, σχεδόν ομόφωνα, της Πολιτικής Διακήρυξης και των Προγραμματικών της Θέσεων.

Στη ομιλία της, με την οποία έκλεισαν οι εργασίες, η Φώφη Γεννηματά άσκησε εκ νέου κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα πορευτεί «ούτε για τη συντηρητική ΝΔ, ούτε για τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτή που σήμερα συμφωνήσαμε» τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Μας έβαλε σε μόνιμη επιτροπεία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια άλλη εκδοχή του κόφτη. Καλλιεργούν τον μεταξύ τους διπολισμό για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να “μπετονάρουν” τα ακροατήριά τους. Δεν μας ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική. Τα έχουμε ζήσει, τα ξέρουμε, τα βαρεθήκαμε, μας οδήγησαν σε αδιέξοδα» πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε οτι η ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση και η ελληνική οικονομία, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη θετική έκπληξη και να «γυρίσουν» την τύχη της χώρας και αυτό θα συμβεί στο μέτρο που ισχυροποιηθεί η μόνη πραγματική δύναμη αλλαγής, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

«Το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων, στο δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε, τον κ. Τσίπρα», είπε προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη, με την Πολιτική Διακήρυξη, με τις δικές επεξεργασμένες απαντήσεις -κατευθυντήριες γραμμές- για τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα της χώρας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο Προοδευτικός Πόλος της Κοινωνίας, είναι η Ελπίδα για τον Έλληνα και την Ελληνίδα καθώς εκφράζει σε μεγάλη κοινωνική συμμαχία των Σοσιαλιστών, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Οικολογίας και του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, συνέχισε η κ. Γεννημάτα.

«Είμαστε Παράταξη Πατριωτική γιατί πιστεύουμε στην ενότητα των Ελλήνων, στην ομοψυχία και στην Εθνική Συνεννόηση, είμαστε Παράταξη Ευρωπαϊκή γιατί: Θέλουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, για μια Ευρωπαϊκή Ένωση με περισσότερη δημοκρατία, με ισχυρό σύστημα κοινωνικής προστασίας, με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας.

Είμαστε Παράταξη Δημοκρατική που συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός Αξιόπιστου, Διαφανούς Πολιτικού Συστήματος, που σέβεται και αναβαθμίζει τους θεσμούς, που κατοχυρώνει διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου.

Είμαστε παράταξη Προοδευτική: Συνδέουμε την παραγωγή πλούτου με τη δίκαιη αναδιανομή. Είμαστε παράταξη Μεταρρυθμιστική: για να καταστεί δυνατή η επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων μας», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Περιέγραψε το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, τις Επενδύσεις, το Σύγχρονο και Αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος.

«Δεν είναι μόδα, δεν είναι σύνθημα που διχάζει, είναι αναγκαιότητα που πρέπει να ενώνει», τόνισε η κ. Γεννηματά ενώ έθεσε ως άμεση επιλογή τη φυγή προς το μέλλον.

Κάλεσε τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αφήσουν τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες και τα παιχνίδια της παραπολιτικής και να επιστρέψουμε στη ρεαλιστική πολιτική.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη τη δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για στελέχη που δεν συμμετέχουν στη προσπάθεια που έχει αναληφθεί.

«Η ιστορία διαμορφώνεται από τις παρουσίες, όχι από τις απουσίες. Από τους παρόντες και όχι από τους απόντες», σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk