Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο της Δράσης. «Δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα» είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται «μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα τολμήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις».

«Ο «κόφτης» είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα και ο λόγος που όλοι πιστεύουν ότι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει τέταρτο πρόγραμμα το οποίο, είπε, δεν θα το εφαρμόσει.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα είναι ο κεντρικός εκφραστής «αυτής της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που σήμερα γεννιέται στη χώρα», ενώ σημείωσε πως αντιλαμβάνεται και την καχυποψία για το κόμμα του.

«Πρέπει και εμείς να αποδεικνύουμε πως είμαστε διατεθειμένοι να αλλάζουμε. Η ΝΔ αλλάζει γρήγορα. Μπορεί να ηγηθεί τολμηρών μεταρρυθμιστικών και ασυμβίβαστων δυνάμεων» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι η διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά αλλά ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και το λαϊκισμό.

«Παρά τις όποιες διαφωνίες και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πάμε μαζί» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως τη χειρότερη της μεταπολίτευσης.

«Η ιδεολογική χρεοκοπία της Αριστεράς, που δοκιμάστηκε στο καμίνι της άσκησης διακυβέρνησης, μας προσφέρει μια ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε» συνέχισε και τόνισε πως ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας ζητά μεταρρυθμίσεις, ενώ έκανε λόγο για «ένα λαό απογοητευμένο από την ύφεση, την ανεργία και τη φτωχοποίηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε ότι «οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και η μνημειώδης αποτυχία της επιβεβαίωσαν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο για να βγει η χώρα από την κρίση» και παράλληλα άσκησε κριτική και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, αλλά συντεχνιακό κόστος. Και αντίθετα υπάρχει πολιτικό όφελος εάν κάποιος τολμήσει να εφαρμόσει με συνέπεια μεγάλες μεταρρυθμίσεις» επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για μια πιο επιθετική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, για αξιολόγηση, για μείωση των φόρων, για ενίσχυση του ανταγωνισμού και για ένα ισχυρό κράτος που δεν θα παρεμβαίνει στην αγορά και θα έχει ρυθμιστικό ρόλο.

Για όλα αυτά, είπε, ότι υπάρχει πια ευρύτερη πολιτική συμφωνία, ενώ εκτίμησε ότι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν.