Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας, συνταγματάρχης πραξικοπήματος κατά του λαού

Σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι ο συνταγματάρχης του πραξικοπήματος κατά του ελληνικού λαού. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο» τόνισε.

Σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι ο συνταγματάρχης του πραξικοπήματος κατά του ελληνικού λαού. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο», για να συνεχίσει:

«Εξαπάτησε τους πολίτες πολλές φορές μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και υφάρπαξε την ψήφο του. Ο λαός εξαπατήθηκε και αυτό είναι κατάδηλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μνημόνιο πέρασε από τη Βουλή παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, ούτε ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν όταν ακόμη ο κόσμος έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι άνθρωποι που πήγαν και ψήφισαν ‘όχι’ στο δημοψήφισμα, όταν είδαν αυτό το ‘όχι’ να γίνεται ‘ναι’, διαλύθηκαν και έκαναν μήνες να συνέλθουν. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν συνέλθει ακόμη.»

«Δεν φέρω ευθύνη για την καθυστέρηση στα πόθεν έσχες»

Δεν φέρει καμία ευθύνη για την τετραετή καθυστέρηση συγκρότησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνει με ανακοίνωση-απάντηση της, σε όσους «λόγω ανησυχίας από την δημιουργία της Πλεύσης Ελευθερίας», όπως σημειώνει, την κατηγορούν ως υπαίτια, επ’ αφορμή της καθυστερημένης δημοσίευσης των Πόθεν Έσχες του 2012.

Η θητεία της ως προέδρου της Βουλής ήταν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015, υπενθυμίζει και προσθέτει:

«Για τη δημοσίευση των πόθεν έσχες του 2012 αρμόδια ήταν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, που είχε συγκροτηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά. Τον Δεκέμβριο του 2014 άλλαξε ο νόμος του Πόθεν Έσχες. Διαλύθηκε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και η νέα έπρεπε να συγκροτηθεί εμπλέκοντας πάρα πολλές δημόσιες αρχές και υπηρεσίες στον διορισμό προσώπων ως μελών της ή επικουρικών λειτουργών της. Επίσης , έπρεπε να ορισθούν μέλη της Επιτροπής από την Τράπεζα της Ελλάδος, από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, διαδικασία η οποία διήρκεσε μέχρι και τα μέσα Ιουλίου 2015. Η Επιτροπή συνεδρίασε στην πλήρη σύνθεσή της, στις αρχές Αυγούστου 2015, και λίγες μέρες αργότερα διαλύθηκε η Βουλή.»

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει, επίσης, ότι η διαδικασία της συγκρότησης της Επιτροπής είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τη Διάσκεψη των Προέδρων με πρωτοβουλία της ιδίας.

Κλείνοντας, κάνει λόγο για την αυστηρότητα της στα ζητήματα αυτά, υπενθυμίζοντας ότι «δε χαρίστηκε σε κανένα, ούτε και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» και εκφράζει την απορία: γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευθεί τα πόθεν έσχες ετών 2013, 2014, 2015, ενώ επίσης «θάβονται» και άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk