Απαντήσεις από τον Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά το Ποτάμι

Σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να κληθεί ο Παύλος Πολάκης να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για παρέμβαση σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητούν δύο βουλευτές του Ποταμιού.

Σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να κληθεί ο Παύλος Πολάκης να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για παρέμβαση σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητούν οι βουλευτές του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπης).

«Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχεται με παρρησία ότι «πείραξε» τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ούτε τον θεσμικό του ρόλο ούτε και τα όρια των αρμοδιοτήτων του, πράγμα που εξηγεί ενδεχομένως και την εν γένει συμπεριφορά του» ανακοίνωσε το Ποτάμι.

«Αν είναι αλήθεια ότι υπήρχαν λάθη στην κατάταξη της επιτροπής κρίσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, όφειλε να αναπέμψει την εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή και να ζητήσει, αν έκρινε πως υπήρξε δόλος, διερεύνηση της υπόθεσης. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούται να υποκαθιστά επιτροπές, όργανα ή τη δικαιοσύνη. Η συμπεριφορά του συνιστά κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Η παραδοχή της πράξης με τέτοιες δικαιολογίες συνιστά μια πολύ ανησυχητική ένδειξη άγνοιας των βασικών αρχών λειτουργίας του πολιτεύματος. Ή έμπρακτη περιφρόνησή του».

Το Ποτάμι κατηγορεί μάλιστα τον κ. Πολάκη ότι «150 κλίνες ΜΕΘ έμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημίας της γρίπης με ολέθρια αποτελέσματα, για να ετοιμάσει ο υπουργός τους διορισμούς στα μέτρα του».

«Μπορεί τα διπλά βιβλία, οι αυθαίρετες κατασκευές προβλητών και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τα πλοία στο δήμο Σφακίων να θεωρήθηκαν χαριτωμένες γραφικότητες από τον Πρωθυπουργό, όταν διόρισε τον κ. Πολάκη αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο κ. Πολάκης εκθέτει την κυβέρνηση πολλαπλώς λόγω και έργω. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που ο ίδιος αδυνατεί να συναισθανθεί. Αρκετά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk