Την Πέμπτη κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Δεν μεταβάλλεται ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου ως προς το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μετά και τις επαφές του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος προτίθεται να καταθέσει την Πέμπτη στη Βουλή το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δεν μεταβάλλεται ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου ως προς το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μετά και τις επαφές του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, ο υπουργός Εργασίας προτίθεται να καταθέσει την Πέμπτη στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ενώ πιθανότατα την προηγούμενη ημέρα θα έχει συνάντηση με το κουαρτέτο στο πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης και στην προσπάθεια να αναζητηθούν και άλλα σημεία σύγκλισης με αιχμή πάντα το αγκάθι των επικουρικών συντάξεων.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στάλθηκε την Παρασκευή στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σήμερα, Δευτέρα, θα υποβληθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να κατατεθεί στη Βουλή από τον Γιώργο Κατρούγκαλο για να αρχίσει η συζήτησή του στις επιτροπές της Βουλής.
Εκ των πραγμάτων οι κρίσιμες ψηφοφορίες τόσο για το Ασφαλιστικό όσο και για το Φορολογικό, το οποίο δεν αποκλείεται να κατατεθεί επίσης την Πέμπτη στη Βουλή, θα γίνουν μετά το Πάσχα ακόμη κι αν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί και το Eurogroup της Παρασκευής ανάψει «πράσινο φως» για τη συμφωνία.

Χωρίς να αποκλείεται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, να συγκληθεί και έκτακτο Eurogroup Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη εφόσον διαπιστωθούν ικανοποιητικές συμπτώσεις στις προτάσεις των δύο πλευρών. Πάντως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ως εφικτός στόχος προσδιορίζεται μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff level agreement).

Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις σε θέματα που αφορούν περικοπές, δεν αποκλείουν ωστόσο την πιθανότητα η ελληνική πλευρά να δείξει τελικώς ελαστικότητα σε θέματα που αφορούν κάποιες παραμετρικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Η φιλοσοφία του Ασφαλιστικού διαπνέεται από τη διασφάλιση των κύριων συντάξεων χωρίς να υπάρξουν περικοπές και από την επιβολή πλαφόν 3.000 ευρώ για το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης ή 2.050 ευρώ για την κύρια σύνταξη ενός ασφαλισμένου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk