Με ιστορία από τη δεκαετία του 1930, η εταιρεία Κωσταρέλου παρασκευάζει τυροκομικά προϊόντα στο Μαρκόπουλο, ενώ τα προωθεί ακόμη και στο Λονδίνο και το Παρίσι και στοχεύει και στην αγορά της Αμερικής.
Στο τιμόνι της εταιρείας σήμερα βρίσκεται η τρίτη γενιά, ο κ. Κυριάκος Κωσταρέλος, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση και έχει εμπλουτίσει την επιχείρηση με νέα προϊόντα, νέα καταστήματα και διαφορετικό, πιο μοντέρνο σχεδιασμό.
Φίλευαν τους πελάτες
Η ενασχόληση της οικογένειας Κωσταρέλου με το γάλα ξεκίνησε τρεις γενιές πριν, το 1937. Ο παππούς Κυριάκος Κωσταρέλος μαζί με τη γιαγιά Αλεξάνδρα έφτιαχναν τυρί και γιαούρτι με γάλα από το κοπάδι τους για να φιλέψουν τους πελάτες της μικρής ταβέρνας που διατηρούσαν στο Μαρκόπουλο. Ο πατέρας του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστος, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το γάλα και έτσι δημιούργησε λίγο αργότερα το πρώτο τυροκομείο δίπλα στο σπίτι τους στο Μαρκόπουλο.
Το ταβερνάκι αυτό έγινε το πρώτο κατάστημα πώλησης των προϊόντων του τυροκομείου. Η επιτυχία του εγχειρήματος οδήγησε σε περισσότερα καταστήματα λιανικής και το 2000 το τυροκομείο μεταφέρθηκε σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Το δίκτυο λιανικής συνέχισε να αναπτύσσεται με καταστήματα, τα οποία, εκτός από τα προϊόντα του τυροκομείου, εμπλουτίστηκαν με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα μικρών ελλήνων παραγωγών.
H εταιρεία συλλέγει γάλα από επιλεγμένα κοπάδια ζώων και δημιουργεί περισσότερα από 40 τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ανάμεσα σε αυτά μπορεί να βρει κανείς φέτα 12μηνης και 18μηνης ωρίμασης σε βαρέλια οξιάς, αποκλειστικά τυριά της εταιρείας όπως το πινακωτύρι και το μαεστύρι, μεγάλη ποικιλία από γραβιέρες, γιαούρτι και βούτυρο, αλλά και καθημερινά φρέσκο ρυζόγαλο, κρέμες και πολλές άλλες ελληνικές γεύσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Κωσταρέλο, «η ανάπτυξη της εταιρείας είναι συνεχής και βασίζεται στην απόλυτη προσήλωση σε κορυφαία ποιότητα, εξαιρετικές τιμές και φιλική εξυπηρέτηση στα καταστήματά της λιανικής. Ακόμη και μέσα στις δύσκολες χρονιές που περνάει οικονομικά η χώρα, η ανάπτυξη της εταιρείας το 2014-2015 ξεπέρασε το 7%».
Σε Λονδίνο και Παρίσι
Η ανάπτυξη αυτή καταγράφεται με τη μετεγκατάσταση του τυροκομείου σε νέες εγκαταστάσεις το 2000 στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου και βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας, το άνοιγμα του καταστήματος της Παλλήνης το 2003, του Πόρτο Ράφτη το 2009, των Βριλησίων το 2012 και του νέου concept store, στο Κολωνάκι, στο τέλος του 2015.
Το κατάστημα Κωσταρέλου στο Κολωνάκι, το έβδομο, είναι βασισμένο σε ένα νέο concept και διαθέτει, εκτός από τα προϊόντα, και ένα μενού με πιάτα που έχει επιμεληθεί γνωστός έλληνας σεφ. Το δίκτυο λιανικής αποτελείται από επτά καταστήματα στην Ανατολική και στη Βόρεια Αττική και στο κέντρο. Η εταιρεία Κωσταρέλου απασχολεί αυτή τη στιγμή 56 άτομα.
Στην Ελλάδα, πέρα από τα επτά αυτά καταστήματα, τα προϊόντα της εταιρείας θα βρει κανείς σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οσον αφορά το εξωτερικό, βρίσκονται στο Λονδίνο και στο Παρίσι.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ



