Θεοδωράκης: Υπερ-υπουργός για το προσφυγικό ο Χρυσοχοΐδης

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι θα πρότεινε για υπερ-υπουργό για το προσφυγικό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα, ζήτησε να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους μετανάστες και όσοι δεν ζητούν άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι θα πρότεινε για υπερ-υπουργό για το προσφυγικό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ερωτηθείς για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, είπε: «Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά δεν έφτασα να προτείνω το όνομα γιατί αξία έχει να αποδεχτεί πρώτα ο πρωθυπουργός την ανάγκη».

Παράλληλα, ζήτησε να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους μετανάστες και όσοι δεν ζητούν άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία.

«Δυστυχώς, η προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα μάς στοιχίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Όταν αρχίζει η κουβέντα για το προσφυγικό και δεν έχεις σαφή σχέση και επαφή με την πραγματικότητα, βασανίζεσαι για πολύ ώρα μέχρι να φτάσεις στο ρεαλισμό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Σκάι.

«Nα δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες αλλά να μη δεχόμαστε τους μετανάστες όλου του κόσμου», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Στην ερώτηση για το τι περιμένει από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι δεν ελπίζει στο καλύτερο σενάριο.

«Αναμένουμε τις επαφές στη σύνοδο κορυφής με τους Τούρκους και ελπίζουμε ότι επιτέλους θα αποδεχτούν ότι όσοι έρχονται από τις ακτές τους και δεν αιτούνται άσυλο, θα πρέπει να επιστρέφουν αμέσως πίσω», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ανταποκριθεί το Ποτάμι στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ για κοινή ΚΟ, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Δεν υπάρχει ένωση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι. Αυτό που υπάρχει, και είναι αναγκαίο, είναι ο διάλογος που καλούμαστε να κάνουμε όλες οι δυνάμεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων ζητημάτων».

«Είναι η πρότασή μου για το Κοινοβούλιο του Κέντρου» πρόσθεσε. «Να βρεθούν όλοι οι άνθρωποι και οι μικρές κινήσεις, οι οποίοι να συζητήσουν για τα προβλήματα της χώρας και να δουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η συνεργασία. Μπορεί να φτάσει σ’ ένα εκλογικό μέτωπο; Μπορεί να φτάσει σε μια εκλογή από τη βάση; Να φτάσει, δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Αλλά αυτό δεν θα το αποφασίσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού. Δε μας ενδιαφέρει να ενώσουμε τους μηχανισμούς μας, να νιώσουμε ασφαλείς σε μια λογική επανεκλογής» σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk