Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» συντρίμμια που βρέθηκαν στη Μοζαμβίκη να προέρχονται από Boeing 777, το ίδιου τύπου αεροσκάφος που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014.

Ο Λιου Τιόνγκ έγραψε στο Twitter: «Βασισμένος σε αρχικές πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη Μοζαμβίκη να ανήκουν σε ένα B777».

Η πτήση ΜΗ370 εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 239 επιβαίνοντες.

Ο Λιού Τιόνγκ σημείωσε ότι ομάδες εμπειρογνωμόνων της Μαλαισίας συνεργάζονται με Αυστραλούς συναδέλφους τους για να ανακτήσουν τα συντρίμμια.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι το αντικείμενο που βρέθηκε στη Μοζαμβίκη προέρχεται από την πτήση ΜΗ370, θα είναι το δεύτερο τμήμα του αεροσκάφους που έρχεται στο φως.

Πέρυσι, οι Αρχές βρήκαν τμήμα του φτερού του αεροπλάνου στις ακτές της νησιού Ρειγιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τμήμα του αεροσκάφους βρέθηκε ανοιχτά της Μοζαμβίκης. Σύμφωνα με το NBC, τα συντρίμμια βρέθηκαν από Αμερικανό που παρακολουθεί την υπόθεση της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

«Καλώ όλους να αποφύγουν τις αχρείαστες υποθέσεις, καθώς δεν μπορούμε ακόμα να επιβεβαιώσουμε αυτή τη στιγμή ότι τα συντρίμμια ανήκουν στην πτήση ΜΗ370» σημείωσε ο κ. Λιού.

Οι Αρχές της Μοζαμβίκης δεν έχουν πληροφορίες για την ανακάλυψη του αντικειμένου, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ινάτσιο Ντίνα.