«Πασοκτζή» αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι τα περί οικουμενικής κυβέρνησης είναι «όνειρα θερινής νυκτός» και ότι ο κ. Λεβέντης «τον διασκεδάζει».
«Ο Τσίπρας προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 3%» σημείωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠαΣοΚ, αλλά το ΠαΣοΚ το ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται, είναι ΠαΣοκτζης όχι αριστερός εφόσον θεωρεί τις συζητήσεις περί οικουμενικής όνειρα θερινής νυκτός, γιατί η Αριστερά θεωρούσε σοβαρές τις συζητήσεις αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.
«Η λογική του ΠαΣοΚ είναι λογική διαφθοράς καρέκλας, θα ήταν βλάκας να επιμένει σε κάτι που ο λαός έχει καταδικάσει, ο λαός την έβαλε στην άκρη αυτή τη λογική» πρόσθεσε.
«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει ότι κόβει τις συντάξεις γιατί είναι όμηρος των 153 βουλευτών του γεγονός που καθιστά απαραίτητη την οικουμενική κυβέρνηση» επεσήμανε.
Και πρόσθεσε: «Αν γίνει η οικουμενική, δεν θα φοβάται».
«Έχω την εντύπωση οτι ο Τσιπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης, αν δεν το κάνει κακό του κεφαλιού του οι πολιτικοί όπως ο Τσίπρας αλλά λενε κι αλλά κάνουν» σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρών ανακοίνωσε επίσης ότι θα επισκεφτεί και τον Τσίπρα και το νέο αρχηγό της ΝΔ για να τους προτείνει οικουμενική, αφότου ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ. «Τώρα η ΝΔ είναι ακέφαλη, και οι δυο τώρα παρουσιάζονται απρόθυμοι για να πάρουν ψήφο» σημείωσε.
«Ο Φλαμπουράρης δεν μου έχει ζητήσει να στηρίξω την κυβέρνηση με τους 9 βουλευτές μου» επέμεινε ο κ. Λεβέντης συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας τον ακούει όταν μιλά για οικουμενική αλλά δεν απαντάει.
Χαρακτήρισε, επίσης, «παρά φύσιν» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επανέλαβε ότι η παρουσία Καμμένου με «τα στεφάνια που ρίχνει στα Ίμια και τις ομιλίες του για δολάρια καθιστά την υπόθεσή του λίγο μη συνεργάσιμη».
Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι η κυβέρνηση «πάει να το λύσει λάθος με παράταση του καρκινώματος».
Σημείωσε πως όλοι παραδέχονται ότι πλέον χρειάζονται παρεμβάσεις ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το πρόβλημα λύνεται με την περικοπή των συντάξεων 80.000 πλουσίων και των τριπλών συντάξεων που αφορούν σε 330.000 περιπτώσεις.
«Η προσέγγιση που κάνει είναι ίδια με του Σαμαρά και του Γ. Παπανδρέου, άρα δεν κάνει τίποτα», είπε.



