Γερμανικά ΜΜΕ: Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα

Στην έγκριση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή, αλλά και στις «απώλειες» του κυβερνητικού συνασπισμού στέφει το βλέμμα του ο γερμανικός Τύπος.

Στην έγκριση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή, αλλά και στις «απώλειες» του κυβερνητικού συνασπισμού στέφει το βλέμμα του ο γερμανικός Τύπος.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας», σχολιάζει η Die Welt, αναφερόμενη στην έγκριση των νέων μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισεκ. ευρώ από το νέο πακέτο βοήθειας και τα 10 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παράλληλα η εφημερίδα σχολιάζει ότι δύο μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού γύρισαν την πλάτη τους στον ελληνα πρωθυπουργό, αναφερόμενη στον Στάθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ που δεν ψήφισαν υπέρ του πολυνομοσχεδίου και τέθηκαν εκτός των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους.

«Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα λιτότητας με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως σημείωσε απώλειες», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη μια δοκιμασία, εκτιμά η εφημερίδα, επισημαίνοντας όμως και τις απώλειες των δύο βουλευτών.

«Το κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα», είναι ο τίτλος του Spiegel, σχολιάζοντας ότι πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να αναπνεύσει καθώς κατάφερε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από το κοινοβούλιο.

Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι βάσει των νέων μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν πλέον δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενδέχεται να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ προσθέτει ότι επιβλήθηκε και ειδικός φόρος στο ελληνικό κρασί.

«Οι Έλληνες ενέκριναν το πακέτο λιτότητας», είναι ο τίτλος της Bild, η οποία επισημαίνει ότι πλέον άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα όμως η εφημερίδα σχολιάζει ότι μετά την καταψήφιση των νέων μεταρρυθμίσεων από τον Παναγούλη και τον Νικολόπουλο. «Πλέον ο Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία δύο εδρών», σημειώνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk