Μεϊμαράκης από Χίο: Τα εθνικά θέματα δεν παζαρεύονται

Μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και προς τον πρωθυπουργό εν όψει της μετάβασής του στην Άγκυρα έστειλε από την Χίο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι τα εθνικά θέματα δεν παζαρεύονται, αποτελούν «κόκκινη γραμμή» και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν.

Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις έστειλε από τη Χίο όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέγοντας: «Τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή για μας. Και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν».

Στην δήλωσή του ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης: «Βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ για να τιμήσουμε εκείνους οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να μείνει η χώρα ελεύθερη. Απελευθέρωσαν το μαρτυρικό νησί της Χίου. Και αντλούμε δύναμη και κουράγιο από αυτούς. Τους έχουμε ως παράδειγμα για να αντιμετωπίσουμε και σήμερα, ενωμένοι, τη μεγάλη κρίση που περνάμε. Πιστεύω ότι μπορούμε με κοινωνική συνοχή, με έναν άλλο δρόμο που πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε, να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλέ μήνυμα και στην Τουρκία, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να ζήσει ειρηνικά μαζί τον τουρκικό.

«Και πρέπει αυτό να το καταλάβουν, γιατί πολλές φορές δυστροπούν, προκαλώντας μας. Ελπίζω ότι έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι, παρότι υπάρχει κρίση οικονομική, ίσως και κάποιων αξιών και αρχών, εντούτοις τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή για μας. Και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν.»

Μήνυμα όμως έστειλε και στον Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της επίσκεψής του στην Άγκυρα: ««Και αυτό, πρώτα από όλα, πρέπει να το καταλάβουν και οι ξένοι. Και να το πει έτσι ο πρωθυπουργός σε όποιον συνομιλητή έχει.»

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk