Βαρεμένος: Νέο «πόθεν έσχες» από Φλαμπουράκη και άμεσος έλεγχος

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης θα υποβάλει νέο «πόθεν έσχες» το οποίο θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος. «Ζητήσαμε την έκθεση των ορκωτών λογιστών στο ‘πόθεν έσχες’ που θα κάνει ο κ. Φλαμπουράρης… Η απόφαση είναι ο έλεγχος να γίνει κατά προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Βαρεμένος.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης θα υποβάλει νέο «πόθεν έσχες» το οποίο θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος.

Όπως είπε στο Mega, ο κ. Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» τώρα, με νέο έντυπο, και αυτό θα ελεγχθεί. «Ζητήσαμε την έκθεση των ορκωτών λογιστών στο ‘πόθεν έσχες’ που θα κάνει ο κ. Φλαμπουράρης… Η απόφαση είναι ο έλεγχος να γίνει κατά προτεραιότητα» σημείωσε ο κ. Βαρεμένος.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η αναφορά του σε μια ενδεχόμενη επισύναψη ισολογισμού από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη δεν είναι στις αρμοδιότητες της Επιτροπής.

«Εγώ πλεονασματικά και με μια διάθεση να μην πέσει τίποτα κάτω αναφέρθηκα και σε μια ενδεχόμενη επισύναψη ισολογισμού από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη. Αυτό απ΄ό,τι με πληροφορούν δεν είναι στη δικαιοδοσία της Επιτροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο κ. Βαρεμένος είπε πως «ό,τι ήταν να υποβάλει το υπέβαλε». «Για τον κ. Σταθάκη δεν υπάρχει πρόβλημα νέας ανάθεσης σε ορκωτούς λογιστές γιατί το έργο που είχαν αναλάβει οι ορκωτοί λογιστές περιελάμβανε το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη ενώ του κ. Φλαμπουράρη δεν το περιλαμβάνει» διευκρίνισε.

Και στην περίπτωση του κ. Σταθάκη, σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο, ο έλεγχος θα γίνει κατά προτεραιότητα.

Έκανε επίσης λόγο για «ουσιαστικά προβλήματα» σε «πόθεν έσχες» βουλευτών, προσθέτοντας: «Eγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε τα ονόματα. Απλώς έστειλα μια επιστολή ότι εντός 10 ημερών πρέπει να προσκομίσουν ό,τι τους ζητηθεί. Η προθεσμία αυτή εκπνέει σε 3-4 μέρες».

Παράλληλα, ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε ότι πρέπει να δημοσιευθούν το γρηγορότερο τα «πόθεν έσχες» του 2012, τα οποία, όπως ανέφερε, «έχουν καθυστερήσει για πάρα πολλούς λόγους και αυτό δίνει την αφορμή για εύλογες απορίες στην κοινή γνώμη αλλά και σεναριολογία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk