Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης οδεύει προς τη ΓΓΔΕ

Τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού, προωθεί η κυβέρνηση ως αντικαταστάτη της Κατερίνας Σαββαϊδου.

Τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού, προωθεί η κυβέρνηση ως αντικαταστάτη της Κατερίνας Σαββαϊδου.

Αν δεν έχει επιβεβαιωθεί απολύτως τίποτε και όλα κινούνται στο στάδιο της φήμης ο κ. Κουτεντάκης από τη νέα γενιά της επιστημονικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργικού συμβούλου και εν συνεχεία προτάθηκε για γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, φέρεται να είναι ο πιο πιθανός διάδοχος στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης είχε ενεργό εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τόσο στο Brussels Group όσο και επί ελληνικού εδάφους, ενώ ήταν ουκ ολίγες φορές από τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο EuroWorking Group. Είχε δε τους τελευταίους μήνες πολύ στενή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ενώ θεωρείται ότι σημαντικό ρόλο για την αξιοποίησή του τους τελευταίους κρίσιμους μήνες έπαιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Κουτεντάκης έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk