Κυρ.Μητσοτάκης:Δέσμευση για πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Υπέρ της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση. «Η απαντητική επιστολή του κ. Μοσκοβισί στους βουλευτές μας Μ.Σπυράκη και Θ.Φορτσάκη ξεσκεπάζει την κυβέρνηση και αποκαλύπτει ότι η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν μια επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.»

Υπέρ της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση.

«Η απαντητική επιστολή του κ. Μοσκοβισί στους βουλευτές μας Μ.Σπυράκη και Θ.Φορτσάκη ξεσκεπάζει την κυβέρνηση και αποκαλύπτει ότι η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν μια επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

» Ουδέποτε επιβλήθηκε από τους πιστωτές και καταδεικνύει ότι αυτή η εμμονή στη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι μια ιδεολογική προσέγγιση, την οποία δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει συνολικά στα ζήτημα της Παιδείας.

» Σε περίπτωση που εγώ εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, δεσμεύομαι ότι θα κάνω το παν ώστε το ΦΠΑ αυτό να καταργηθεί πλήρως. Και αν χρειάζεται να αντικατασταθεί από κάποιο ισοδύναμο μέτρο -επειδή είναι εύκολο να μιλάμε σήμερα για κατάργηση φόρων αλλά πρέπει να μπορούμε να προτείνουμε και ισοδύναμα- προτιμώ χίλιες φορές από το να επιβάλλω ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να έχουμε μια μικρή αύξηση στη φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών, η οποία θα μπορεί να έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

Σε συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με εθελοντές-υποστηρικτές της υποψηφιότητας του, ο κ. Μητσοτάκης τους μίλησε για το όραμα του για τη ΝΔ και υπογράμμισε:

«Ονειρεύομαι μια Νέα Δημοκρατία, η οποία θα αλλάξει από κάτω προς τα πάνω, θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν και αυτές ένα λόγο για την επιλογή των υποψηφίων και όλοι θα αξιολογούνται συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, θεσπίζοντας θητεία στον αρχηγό. Θέλω ένα συμμετοχικό κόμμα που δεν θα κάνει κουμάντο ο πρόεδρος και η παρέα του.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk