Τελεσίγραφο της ΔΕΗ για διακοπή ηλεκτροδότησης του συγκροτήματος Atrina

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να βρεθούν το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου από το τέλος Οκτωβρίου, καθώς η ΔΕΗ έδωσε τελεσίγραφο προς τους ενοίκους του κτιρίου Atrina, (οι οφειλές των οποίων έχουν φθάσει το 1,5 εκατ. ευρώ) προειδοποιώντας με διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν ως τις 30 Οκτωβρίουη διαχείριση του κτιρίου δεν φροντίσει να τακτοποιήσει τις οφειλές.

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να βρεθούν το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου από το τέλος Οκτωβρίου. Κι αυτό γιατί η ΔΕΗ έδωσε τελεσίγραφο προς τους ενοίκους του κτιρίου Atrina, (οι οφειλές των οποίων έχουν φθάσει το 1,5 εκατ. ευρώ) προειδοποιώντας με διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν ως τις 30 Οκτωβρίου η διαχείριση του κτιρίου δεν φροντίσει να τακτοποιήσει τις οφειλές.

Η ΔΕΗ καταγγέλει ότι «συνεχίζεται η απαράδεκτη στάση ενοίκων του κτιριακού συγκροτήματος ATRINA που δεν πληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την ΔΕΗ και οι οποίες αυξάνονται συνεχώς. Επισημαίνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο τέλος Σεπτεμβρίου έφθασαν τα 1,507 εκατ. ευρώ».

Είναι φανερό, προσθέτει «ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το ότι στο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, ποντάροντας ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης».

Σήμερα «η ΔΕΗ προέβη σε αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης, μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς στο ATRINA στεγάζονται το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου»

Οι δύο υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, επισημαίνει η ΔΕΗ, «είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ηλεκτροδότηση τους γίνεται από μία παροχή Μέσης Τάσης για όλο το κτίριο και για την οποία εκδίδεται ένας λογαριασμός, ακόμη και οι δικές τους καταβολές δεν φθάνουν στη ΔΕΗ για την εξόφληση των υποχρεώσεων τους».

«Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα τερματιστεί οριστικά. Η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι η επανασύνδεση έγινε για τελευταία φορά και θα ισχύσει ως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015. Εάν έως τότε η διαχείριση του ATRINA δεν φροντίσει να τακτοποιήσει τις οφειλές, η ΔΕΗ θα πάρει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, που προβλέπονται από τον Κώδικα σε σχέση με την παροχή ηλεκτροδότησης» καταλήγει η ανακοίνωση της Επιχείρησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk