Στη Eurobank ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος

Στο στελεχιακό δυναμικό της Eurobank με αντικείμενο τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Στο στελεχιακό δυναμικό της Eurobank εντάσσεται ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής Τράπεζας του ομίλου στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD (Postbank).

Η τράπεζα έλαβε τη σχετική έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αργά το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση το διοικητικό της συμβούλιο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Ποιος είναι

Ο Γιώργος Προβόπουλος είναι Έλληνας οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και τραπεζίτης. Υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το χρονικό διάστημα 20/06/2008-20/06/2014.
Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1950 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη Βρετανία, όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.[1]
Από το 1979 διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το διάστημα 1990-1993 διετέλεσε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
Το 1993 μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα και εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank.
Το 2004 τοποθετήθηκε στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας και στη συνέχεια επέβλεψε την πώλησή της στην Credit Αgricole.
Τον Ιούνιο του 2008 διορίστηκε διοικητής της ΤτΕ. Η θητεία του έληξε το 2014 και τον διαδέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Η ανακοίνωση της Eurobank

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο όμιλος Eurobank ανακοινώνει ότι ο καθηγητής κ. Γιώργος Προβόπουλος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής Τράπεζας του ομίλου στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD (Postbank).
Ημερομηνία ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Γ. Προβόπουλου, έχει ορισθεί η 15η Οκτωβρίου, κατόπιν της αναμενόμενης έγκρισης των εποπτικών αρχών της Βουλγαρίας.
Χαιρετίζοντας την έναρξη της συνεργασίας του κ. Γ. Προβόπουλου με τον Όμιλο της Eurobank, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου κ. Νικόλαος Καραμούζης τόνισε: «Η πολύχρονη παρουσία η εμπειρία και η βαθειά γνώση του κ. Γιώργου Προβόπουλου, στα θέματα του τραπεζικού τομέα, και ιδιαίτερα σε θέματα διεθνούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προσδίδουν ιδιαίτερη αξία και συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας εκτός Ελλάδος. Η εμπειρία του από την επιτυχή διαχείριση της κρισιμότερης ίσως περιόδου, για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πολύτιμη. Παράλληλα, η συμβολή του στη διαφύλαξη της σταθερότητας των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα στην προστασία των καταθέσεων υπήρξε καθοριστική. Καλωσορίζουμε τον κ. Προβόπουλο στον Όμιλό μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».
«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά για τον Όμιλό μας, η συνεργασία με τον κ. Γιώργο Προβόπουλο, μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με μακρά επιτυχημένη διαδρομή στην ελληνική οικονομική και χρηματοπιστωτική αγορά, που χαίρει ευρείας αποδοχής και εκτίμησης στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον τραπεζικό τομέα και το σύνολο των θεσμικών φορέων με τους οποίους συνεργάσθηκε από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε. Είμαι βέβαιος ότι από τα νέα του καθήκοντα θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου μας στη Βουλγαρία, αλλά και ευρύτερα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας.
Ήδη ο κ. Φ. Καραβίας και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής των Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου κ. Σταύρος Ιωάννου είχαν συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας κ. Dimitar Radev τον οποίο και ενημέρωσαν επι σειράς θεμάτων.

Στα πλαίσια της επίσκεψης οι κ. κ. Φ. Καραβίας και Στ. Ιωάννου είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Βούλγαρο Κεντρικό Τραπεζίτη τις εξελίξεις σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας καθώς και θέματα που αφορούν στην υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας εξαγοράς του δικτύου της Alpha Bank στη Βουλγαρία από την Post Bank και τις εν εξελίξει διαδικασίες απορρόφησής του.-

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk