Εγκαινιάζεται το Γραφείο Επικοινωνίας των Τουριστών

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εγκαινιαστεί το Γραφείο Επικοινωνίας των Τουριστών για την εξυπηρέτηση τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εγκαινιαστεί το Γραφείο Επικοινωνίας των Τουριστών για την εξυπηρέτηση τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών. Το γραφείο στελεχώνεται με γλωσσομαθείς αστυνομικούς ενώ θα λειτουργεί με τη συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).
Η σύστασή του περιλαμβάνεται στο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής που είχε ανακοινώσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου στην οδό Δραγατσανίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας.
Στις 23 Ιουλίου είχε υπογραφεί η συμφωνία συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το ΞΕΕ για την ίδρυση και λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της χώρας.
Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς ΞΕΕ ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γεώργιος Τσακίρης.
Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της συμφωνίας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας.
Στο κείμενο της συμφωνίας τονίζεται ότι το ΞΕΕ αναλαμβάνει τη δαπάνη για μίσθωση, διαμόρφωση και εγκατάσταση εξοπλισμού σε χώρο καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να στεγαστούν και να λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της πόλης.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την υποχρέωση για στελέχωση του Γραφείου με ικανό προσωπικό, που γνωρίζει ξένες γλώσσες και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση επισκεπτών, καθώς και τη φύλαξή του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk