«Αδειασε» η Μυτιλήνη από πρόσφυγες, χιλιάδες στον Πειραιά

Η κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του καγκελαρίου της Αυστρίας κ. Βέρνερ Φάινμαν στη Λέσβο αποφάσισε να «αδειάσει» η Λέσβος έτσι ώστε να μη δουν την εικόνα που είχε το νησί 24 ώρες νωρίτερα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περιμένουν να ταξιδέψουν προς την Αθήνα αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.

Η κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του καγκελαρίου της Αυστρίας κ. Βέρνερ Φάινμαν στη Λέσβο αποφάσισε να «αδειάσει» η Λέσβος έτσι ώστε να μη δουν την εικόνα που είχε το νησί 24 ώρες νωρίτερα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περιμένουν να ταξιδέψουν προς την Αθήνα αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πειραιά φτάνουν σταδιακά 7.377 επιβάτες από τη Μυτιλήνη, στη συντριπτική τους πλειονότητα μετανάστες και πρόσφυγες με τέσσερα πλοία που ξεκίνησαν τα τρία τη Δευτέρα το βράδυ και το ένα την Τρίτη το πρωί.
Ειδικότερα το «Τerra Jet» που ξεκίνησε την Τρίτη μετέφερε 1.702 επιβάτες, το «Blue Star Patmos» 1.980 επιβάτες, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.466 και το «Blue Star 1» μεταφέρει 1.229 επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι το «Terra Jet» και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες.
Ερωτηματικό αποτελεί η διαχείριση ενός τόσου μεγάλου αριθμού προσφύγων τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο κέντρο της Αθήνας.
Τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Πειραιά είχε ζητήσει από τον ΟΛΠ να προγραμματίσει τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και ταλαιπωρία στο λιμάνι ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων για να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες.
Eπίσης, σύμφωνα με το Λιμενικό, «από τις 07.30 της 05/10 έως τις 07.30 της 06/10 διεσώθησαν 423 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί σε 12 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Φαρμακονησίου και Κω».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk