Υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ έθεσε η Μαρία Γιαννακάκη

Μετά την υποψηφιότητα για την ηγεσία του παραιτηθέντα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, και η Μαρια Γιαννακάκη έθεσε υποψηφιότητα δύο εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Μετά την υποψηφιότητα για την ηγεσία του παραιτηθέντα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, και δεύτερη υποψηφιότητα κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη, δύο εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε την υποψηφιότητά της και σε δήλωσή της αναφέρει ότι η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της που την οδήγησαν στην εκλογική απίσχναση, παραμένει πιστή στις ιδρυτικές Αρχές και αξίες της, για να συμβάλλει στην έκφραση των δυνάμεων της ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής, οικολογικής και ευρωπαϊστικής Αριστεράς με σαφές μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης.

Δηλώνει ότι το τελευταίο χρόνο ταλανίστηκε από ετεροπροσδιορισμούς και έχασε το πολιτικό της στίγμα και στη παρούσα κατάσταση προηγείται ο καθορισμός της πολιτικής της ταυτότητας, ενώ η πολιτική συμμαχιών δεν είναι αυτοσκοπός.

«Η Αριστερά του 21ου αιώνα, με πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, περνά από την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος» σημειώνει στη δήλωση υποψηφιότητάς της η κ. Γιαννακάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk