Βενιζέλος: Μπορεί ο Τσίπρας να μας πει τι θα συμβεί;

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας να μάθει αν «είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας να μάθει αν «είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Βενιζέλου:

«Συμπληρώθηκαν πλέον εκατό ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης. Στο μείζον θέμα της οικονομικής προοπτικής της χώρας, της χρηματοοικονομικής στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, της καταβολής των δόσεων, της αποφυγής πιστωτικού γεγονότος, της αποκατάστασης του οικονομικού κλίματος, επί τρεις ολόκληρους μήνες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την συνεχή ανακύκλωση πολιτικών ψευδών ή έστω ψευδαισθήσεων που διακινεί η ίδια η κυβέρνηση.

» Είτε εν ψυχρώ για λόγους εσωτερικής ή ακόμη χειρότερα εσωκομματικής κατανάλωσης, είτε γιατί -όπως δηλώνει τώρα με άνεση- ‘παραπλανήθηκε’!

» Δεν κατανόησε τους διεθνείς συσχετισμούς και τον τρόπο λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων!

» Τώρα, τρεις και πλέον μήνες αργότερα, με την ελληνική οικονομία να έχει υποστεί ήδη τεράστια βλάβη, η κυβέρνηση αντικατέστησε την ομάδα των προσώπων που εφάπτονται με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλώνει έτοιμη να συνάψει συμφωνία, αλλά ταυτοχρόνως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άνοιξε ζήτημα δημοψηφίσματος.

» Δηλώνει δηλαδή ταυτοχρόνως έτοιμος αλλά και ανέτοιμος να ολοκληρώσει αυτήν την υπονομευτική για τη χώρα περίοδο αβεβαιότητας. Όλα είναι και πάλι ανοικτά. Η χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο. Βρίσκεται αιχμάλωτη των εσωτερικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.»

Ερωτάται συνεπώς ο κ. πρωθυπουργός, καταλήγει ο κ. Βενιζέλος: «Είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό Λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk