Κυρ. Μητσοτάκης:«Αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τη συμφωνία, να παραιτηθεί αντί να αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει »

Την Δευτέρα 04 Μαίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μίλησε στον Βήμα fm για τις διαπραγματεύσεις, την κυβέρνηση και τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

Την Δευτέρα 04 Μαίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις διαπραγματεύσεις, την κυβέρνηση και τα εσωκομματικά της Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και την προοπτική συμφωνίας κυβέρνησης-εταίρων

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια κυβέρνηση, η οποία έχει νωπή λαϊκή εντολή και η οποία φαίνεται ακόμα και σήμερα να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης, να θέλει να μετακυλίσει την ευθύνη για σημαντικές αποφάσεις στους πολίτες. Οι πολίτες έδωσαν μια εντολή στην κυβέρνηση: «Κυβερνήστε, φέρτε μια καλύτερη συμφωνία, από αυτή πού μπορούσε να φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Να φύγει τότε (αν δεν μπορεί). Εξάλλου, το είπε ο κ. Λαφαζάνης. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, να παραιτηθεί. Διάβασα με προσοχή αυτό που είπε ο κ. Λαφαζάνης, ότι «αν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να φύγουμε». Δεν ξέρω πώς να το εκλάβω, αλλά ξέρω ότι μια κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να κυβερνήσει κι ομολογεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, παραιτείται. Στη δημοκρατία.

Όχι, εγώ δεν ζητάω εκλογές. Εγώ λέω στην κυβέρνηση να μπορέσει να κλείσει τη συμφωνία. Τι θα κάνουμε, θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει;»

Για τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

«Η Ν.Δ. πρέπει να περάσει από μια φάση εσωτερικής ανασυγκρότησης, την οποία ακόμα αντιμετωπίζουμε με δισταγμό και με καχυποψία. Όλα όμως τα πράγματα στη ζωή είναι και θέμα timing, δεν πρόκειται εγώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση καθόλου. Δεν θα πω απολύτως τίποτα, όταν η χώρα μπορεί σε μια βδομάδα από τώρα να έχει χρεοκοπήσει. Από κει και πέρα, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε τελικά, έστω και τελευταία στιγμή, να πετύχουμε μια συμφωνία. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, θα υπάρχει μπόλικος χρόνος και για τη Ν.Δ. να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk