Στόχος της συνάντησης Μέρκελ – Τσίπρα, είναι να τεθεί η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ τόνισε ότι
δημιουργούνται ερωτήματα από τη στάση των τεχνικών κλιμακίων των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ τα οποία όπως είπε βάζουν συνεχώς θέματα άλλα από αυτά που συζητήθηκαν στο Γιούρογκρουπ της 20ης Φεβρουαρίου.

Στόχος Τσίπρα-Μέρκελ η επικοινωνία χωρίς ενδιάμεσους

«Η κ. Μέρκελ, αλλά και ο κ. Τσίπρας, επιθυμούν να έχουν μία απευθείας επικοινωνία, χωρίς ενδιάμεσους διαύλους, έτσι ώστε να μπορέσει να βρεθεί μία λύση σε όλη αυτή την κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης, με αφορμή την πρόσκληση της καγκελαρίου προς τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ ως προς την ατζέντα της συνάντησης, που ορίστηκε για τις 23 Μαρτίου, είπε:

«Τα ζητήματα που θα βάλουμε και στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και στη συνάντηση στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ, έχουν να κάνουν από τη μία πλευρά στην επιμονή μας στην υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup, όπως αυτή προέβλεπε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία θα δημιουργούσαν ένα μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε μία νέα μετα-μνημονιακή εποχή και, ταυτόχρονα, θα τεθούν και τα ζητήματα της ρευστότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Θα θέσουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία υπάρχουν και αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός -όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τα τελευταία χρόνια. Θα εκθέσουμε την κατάσταση, όπως έχει στην πραγματικότητά της, και στο επίπεδο το οικονομικό και στο επίπεδο το κοινωνικό στην Ελλάδα, και θα επιμείνουμε στην απόφαση της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup και στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θέλει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά και να πάρει μια ανάσα και ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα σενάρια περί πιθανής πρότασης από το Βερολίνο να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Κύπρου, με κούρεμα των καταθέσεων ιδιωτών.

«Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε από την ελληνική πλευρά, ούτε από τη γερμανική. Η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει τέτοιου τύπου σενάρια για την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη ούτε καν να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο» ξεκαθάρισε.

«Δεν πρέπει να αναπαράγονται τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, ειδικά σε μια στιγμή που το τραπεζικό σύστημα είναι διασφαλισμένο και σταθεροποιημένο»
υπογράμμισε.