«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως εγγυητές της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπερασπίζονται και τα ευρωπαϊκά σύνορα που αναλογούν στην Ελλάδα, και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παυλόπουλος διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρήνης και δικαιοσύνης και οι αξίες αυτές καθορίζουν την πορεία της.

«Οι θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τις απολαβές τους, δεν έχουν μειώσει το ηθικό τους» και τόνισε ότι «η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίσει τα μέσα για την αποστολή τους, αλλά και το κύρος που τους αναλογεί».

Διαβεβαίωσε δε ότι ο ίδιος τίθεται στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και θα κάνει τα πάντα, στο μερίδιο που του αναλογεί, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, καθώς και ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις οικογένειες των πεσόντων εν καιρών πολέμου και εν καιρώ ειρήνης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο, ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Πάνος Καμμένος -αφού αναφέρθηκε στην ιδιότητα τού Προέδρου της Δημοκρατίας ως συμβόλου ενότητας, παραστάτη των πολιτειακών θεσμών πέραν πολιτικών και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων- διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά και επισήμανε την ανάγκη τεταμμένης προσοχής και ετοιμότητας στον μέγιστο βαθμό, επαναλαμβάνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαπιστώνει -κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της σε μονάδες- ότι υπάρχουν παραδόσεις και ιστορικό βάθος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον διοικητή της Μεγίστης, ο οποίος απευθυνόμενος προς την ηγεσία διαβεβαίωσε ότι έστω και ένας από εμάς μείνει ζωντανός, οι σημαίες δεν θα υποσταλούν ποτέ.

Κατά την άφιξή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, επιθεώρησε το τιμητικό άγημα που είχε παραταχθεί και το οποίο στη συνέχεια παρέλασε ενώπιον του.
Αυτή την ώρα εξελίσσεται ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου.