• Αναζήτηση
 • Πρ.Παυλόπουλος: «Κοινός αγώνας για να βγει ο τόπος από αυτό το τέλμα» – Συνάντηση του υποψηφίου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό

  Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρακαλώ περιμένετε...

  Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  Για την ανάγκη ενός κοινού αγώνα, τόσο για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα, όσο και «για την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της» μίλησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόταση την οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά τιμητική και πρόταση ευθύνης. «Τον ευχαριστώ γιατί μου δίνει την δυνατότητα να συμβάλλω με τις ταπεινές μου δυνάμεις για να αγωνιστούμε όχι μόνο για την πατρίδα και τον λαό μας αλλά και για την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της. Αυτή είναι η βασική αρχή που θα υπηρετήσω» είπε.

  Νωρίτερα, στο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά την έναρξη της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε:

  «Η Ευρώπη εδώ και καιρό έχει χάσει μεγάλο μέρος από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε. Πάνω στις οποίες οι ιδρυτές της και κυρίως ο άνθρωπος που σημάδεψε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ονειρεύτηκαν την Ευρώπη. Φαίνεται ότι ο τελευταίος επιζών από τους μεγάλους ηγέτες, ο Χέλμουτ Σμιτ, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είπε συγκλονιστικά πράγματα για τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρώπης».

  Την Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες το Ποτάμι και το ΠαΣοΚ θα προτείνουν για υποψήφιο πρόεδρο τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

  Δήλωση Σταύρου Θεοδωράκη

  «Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

  Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.

  Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».

  Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».

  Η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου

  Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, «είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του».

  Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ.Καραγκούνης χαρακτηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο «κατ’ εξοχήν ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό» ενώ αναφέρει ότι και η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα – από την κυβέρνηση Σαμαρά – αφορούσε «έναν γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθή πολιτικό».

  Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος

  O κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

  Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968.

  Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή.

  Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, το Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.

  Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

  Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA  και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»).

  Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων.

  Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.  

  Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα.

  Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990), Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009).

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk