Λιανεμπόριο: Πτώση 1,5% του όγκου πωλήσεων το Νοέμβριο

Υποχώρηση 1,5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς υπήρξε σημαντική πτώση των πωλήσεων σε βασικές κατηγορίες καταστημάτων, όπως των τροφίμων και των ειδών ένδυσης- υπόδησης. Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε μείωση 1,6% σε σύγκριση με τον δείκτη του Νοεμβρίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Οκτωβρίου 2014 σημείωσε μείωση 3,1%.  

Υποχώρηση 1,5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς υπήρξε σημαντική πτώση των πωλήσεων σε βασικές κατηγορίες καταστημάτων, όπως των τροφίμων και των ειδών ένδυσης- υπόδησης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) h μείωση των πωλήσεων σημειώθηκε σε τρόφιμα- ποτά- καπνό (10,8%), πολυκαταστήματα (3,7%), ένδυση- υπόδηση (3,4%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (1,7%) και καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,2%).

Στον αντίποδα, αυξημένες ήταν οι πωλήσεις σε βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (5,5%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (2,5%) και φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,5%).

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 1,5% τον Νοέμβριο 2014 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Νοεμβρίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Οκτωβρίου 2014 σημείωσε μείωση 1,5%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε μείωση 1,6% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Νοεμβρίου 2013, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2014 σημείωσε μείωση 3,1%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk