Στον υψηλό και ποιοτικό τουρισμό επενδύει η Dolphin

Επενδύοντας στον υψηλό και ποιοτικό τουρισμό, τα σχέδια της Dolphin Capital Investors (DCI) προβλέπουν την υλοποίηση εννέα resorts με διεθνή brands στην Ελλάδα

Επενδύοντας στον υψηλό και ποιοτικό τουρισμό, τα σχέδια της Dolphin Capital Investors (DCI) προβλέπουν την υλοποίηση εννέα resorts με διεθνή brands στην Ελλάδα, τέσσερα από τα οποία θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό της τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια. Ως τώρα η Dolphin έχει επενδύσει 300 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια στις επενδύσεις της σε ξενοδοχεία στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Μίλτο Καμπουρίδη, όλο το πρόγραμμά της στην ελληνική επικράτεια θα απορροφήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ. Η εταιρεία έχει αντλήσει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε επενδυτικά οχήματα, με κύριο την Dolphin Capital Investors, ενώ πρόσφατα συστάθηκε η Dolpin Capital Opportunities με αντικείμενο τις επενδυτικές ευκαιρίες και την αγορά ξενοδοχειακών μονάδων, προσδοκώντας ότι οι τράπεζες θα δείξουν προθυμία για την πώληση ξενοδοχείων στις περιπτώσεις που τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται.
Συμφωνία με fund


Εν τω μεταξύ τον περασμένο Μάρτιο η Dolphin προχώρησε σε συμφωνία με το διεθνές επενδυτικό fund Colony Capital, το οποίο θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ σε δύο έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν την εταιρεία να ξεκινήσει την κατασκευή του Jack Nicklaus Signature γηπέδου γκολφ στο Πόρτο Χέλι, καθώς και του δεύτερου Aman Resort στη χώρα και πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση Βρόσκοπος στην Τζια. Το τελευταίο έχει ήδη υπαχθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές άδειες και διαμορφώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη για να υποβληθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) ώστε να εκδοθεί η τελική άδεια οικοδομής. Το συγκρότημα θα αποτελείται από ξενοδοχείο 350 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και τουριστικές κατοικίες σε γήπεδο 645 στρεμμάτων, με την επένδυση να υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 250 θέσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.
Με επιτυχία


Το πρώτο από τα τουριστικά εγχειρήματα της DCI στην Ελλάδα, το Amanzoe Resort, έχοντας διανύσει πάνω από δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος άνω των 300 εκατ. ευρώ που υλοποιείται στην περιοχή του Κρανιδίου. Το 2014 η εταιρεία εγκαινίασε μία ακόμη μονάδα, το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το οποίο περιλαμβάνεται στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου Porto Heli Collection, ένα από τα 14 πρότζεκτ σύνθετων τουριστικών επενδύσεων που αναπτύσσει η DCI, επτά στην Ελλάδα και επτά στο εξωτερικό. Από αυτά τέσσερα έχουν ήδη υλοποιηθεί ή είναι σε πλήρη εξέλιξη (Amanzo’e και Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία και Pearl Island στον Παναμά).
Στους δύο μήνες λειτουργίας του το Nikki Beach απασχόλησε περίπου 180 άτομα προσωπικό, ενώ η πληρότητά του κατά την περίοδο αιχμής άγγιξε το 100%. Αντίστοιχα, στο Amanzoe, το οποίο περιλαμβάνει 38 σουίτες και τη χρονιά που πέρασε έγινε επέκταση με τέσσερις καμπάνες στην παραλία, η πληρότητα έφθασε στο 98% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το ξενοδοχείο, που άνοιξε στις 2 Απριλίου και θα είναι σε λειτουργία ως τις 6 Ιανουαρίου 2015, παραμένει ένα από τα τρία καλύτερα ανάμεσα στα 26 της πολυτελούς αλυσίδας, με μέση τιμή διαμονής στα 1.500 ευρώ. Πάνω από το 30% των πελατών του χρησιμοποιούν ελικόπτερο για τη μετακίνησή τους από και προς την Αθήνα, ενώ καταναλώνουν περισσότερα από 450 ευρώ ανά δωμάτιο την ημέρα, πέρα από το κόστος διαμονής.
Μέρος επίσης του Porto Heli Collection, στο τουριστικό συγκρότημα Amanzoe θα κατασκευαστούν 29 premium branded κατοικίες, από τις οποίες ως τώρα έχουν πουληθεί οι 13, ενώ αναμένεται να καταλήξουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για κάποιες ακόμη. Οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 3 ως 15 εκατ. ευρώ, με μέση τιμή τα 7 εκατ. ευρώ και τους αγοραστές να είναι κυρίως από Ευρώπη και Αμερική. Οι ιδιόκτητες βίλες μισθώνονται το καλοκαίρι με τη βοήθεια του ξενοδοχείου με τιμή 7.000 ευρώ την ημέρα και το 2014 εντάχθηκαν στο δυναμικό του ξενοδοχείου τέσσερις, οι οποίες είχαν μεγάλη ζήτηση.


Διαχείριση
Συμφωνίες με έξι πολυτελείς αλυσίδες

Η DCI έχει κάνει συμφωνίες με έξι πολυτελείς αλυσίδες, Ritz-Carlton Reserve, Oberoi, Nikki Beach, Waldorf Astoria, Aman Resorts και Chedi, για τη διαχείριση των τουριστικών συγκροτημάτων. Σε τμήμα της επένδυσης στο Πόρτο Χέλι (Porto Heli Collection) θα φιλοξενηθεί το πρώτο παραθαλάσσιο Chedi Resort, ένα πολυτελές ξενοδοχείο της GHM Hotels and Resorts, το οποίο θα αποτελείται από 71 δωμάτια και 40 Club Suites, καθεμιά με τη δική της πισίνα. Το ξενοδοχείο εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 300 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο όμιλος στην περιοχή.
Στην Κρήτη η εταιρεία προωθεί δύο έργα στη Σητεία: το Plaka Bay Resort, το οποίο θα υλοποιηθεί σε έκταση 4.400 στρεμμάτων και βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού, και το Sitia Bay Golf Resort. Το τελευταίο έχει λάβει άδεια κατασκευής και θα περιλαμβάνει γκολφ και ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, ενώ έχει γίνει συμφωνία με τη Hilton για το brand Waldorf Astoria. Επίσης στον Νομό Βοιωτίας σχεδιάζει την κατασκευή του Scorpio Bay Resort, έχοντας συμφωνήσει με την Oberoi Hotels and Resorts. Στο έργο έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, με την αρχιτεκτονική μελέτη να είναι σε τελική φάση.
Δύο έργα είναι σε εξέλιξη και στο εξωτερικό, με το Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία να είναι υπό κατασκευή, ενώ ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του νησιού Pearl Island στον Παναμά. Στο Playa Grande γίνεται ανακατασκευή του γηπέδου γκολφ και το νέο εγχείρημα αφορά την κατασκευή Aman Resort, δυναμικότητας 30 δωματίων, ενώ θα κατασκευαστούν 37 βίλες, από τις οποίες έχουν ήδη πουληθεί οι τρεις. Αντίστοιχα, στο Pearl Island η εταιρεία ολοκληρώνει την «ιδρυτική φάση», με κατασκευή υποδομών μαρίνας, beach club, αεροδρομίου, υποδομής και βιλών, από τις οποίες έχει πουληθεί ήδη άνω του 80%. Στη δεύτερη φάση θα χτιστεί ξενοδοχειακή μονάδα με βίλες, τη λειτουργία και το branding των οποίων έχει αναλάβει η Ritz-Carlton Reserve.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk