Πρόθεση για επιπλέον επενδύσεις εξέφρασε ο κινέζος πρωθυπουργός στον Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ είχε σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός της Κίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Αντώνη Σαμαρά για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της κινεζικής πλευράς για επιπλέον επενδύσεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ είχε σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Κίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Αντώνη Σαμαρά για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco, συμφωνία που οδηγεί σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά και τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας.

Ο κινέζος πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κινεζικής πλευράς για επιπλέον επενδύσεις, καθώς και τη συμμετοχή της Cosco στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύων ταχείας διασύνδεσης του λιμανιού του Πειραιά με την ανατολική και κεντρική Ευρώπη, μέσω σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών, στις οποίες η Κίνα είναι πρόθυμη να συμβάλει επενδυτικά, προκειμένου να καταστεί το λιμάνι πύλη διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και για άλλα επενδυτικά θέματα, όπως το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών σε ενεργειακά και κατασκευαστικά έργα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον Λι Κετσιάνγκ για τη συνεχή εμπιστοσύνη και την έμπρακτη υποστήριξη της Κίνας στην Ελλάδα και ο κινέζος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, επανέλαβε την προσήλωσή του στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και στην προσωπική φιλία του με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk