«Κόκκινο» χτύπησε ο δείκτης ανεργίας στη Γαλλία

«Κόκκινο» χτύπησε ξανά τον Νοέμβριο ο δείκτης της ανεργίας στη Γαλλία του Φρανσουά Ολάντ σημειώνοντας νέο ρεκόρ με 3,488 εκατομμύρια ανέργους, αριθμό αυξημένο κατά 27.400 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε διάστημα ενός έτους, η αύξηση ανέρχεται σε 5,8%.

«Κόκκινο» χτύπησε ξανά τον Νοέμβριο ο δείκτης της ανεργίας στη Γαλλία του Φρανσουά Ολάντ σημειώνοντας νέο ρεκόρ με 3,488 εκατομμύρια ανέργους, αριθμό αυξημένο κατά 27.400 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε διάστημα ενός έτους, η αύξηση ανέρχεται σε 5,8%.

Αν ληφθούν υπόψη και οι υπερπόντιοι νομοί, ο αριθμός αυξάνεται μάλιστα στα 3,75 εκατ. ανέργους χωρίς καμιά δραστηριότητα. Και αν προστεθούν αυτοί που ζητούν απασχόληση και ασκούν κάποια μικροδραστηριότητα, το σύνολο φθάνει τα 5,176 εκατομμύρια στη μητροπολιτική Γαλλία και τα 5,478 εκατομμύρια μαζί με τους υπερπόντιους νομούς (+0,4%).

Στα δυόμισι χρόνια της ως τώρα θητείας του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ δεν έχουν καταγραφεί παρά μόνο τρεις μήνες πτώσης της ανεργίας.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε υπογραμμίσει ήδη από την Τρίτη πως δεν περίμενε «καλές ειδήσεις» από τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk