Οι έμποροι του Πειραιά κατά της επέκτασης της κυριακάτικης αγοράς

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, περί επέκτασης της κυριακάτικης αγοράς στην οδό Αλιπέδου, από την Πλ.Ιπποδαμείας έως την οδό Κέκροπος, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, περί επέκτασης της κυριακάτικης αγοράς στην οδό Αλιπέδου, από την Πλ.Ιπποδαμείας έως την οδό Κέκροπος, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η «εν λόγω απόφαση, ανατρέπει προσπάθειες ετών για ένα θέμα διαχρονικά φλέγον και ευαίσθητο για την πόλη και το πειραϊκό εμπόριο, το οποίο επανέρχεται αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δεινή θέση, αλλά και για το κυκλοφοριακό της πόλης, που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από την εκτέλεση των μεγάλων έργων».

«Ποτέ δεν διαφωνήσαμε με την ύπαρξη μιας παραδοσιακής κυριακάτικης αγοράς παλαιοπωλών», προσθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος και αναφέρει: «Στη σημερινή εποχή η συνολική εικόνα της κυριακάτικης αγοράς, συνυπολογίζοντας τα προϊόντα που πωλούνται σ’ αυτήν, δεν αποτελεί τιμή για κανέναν και σίγουρα δεν εξυπηρετεί καμία από τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σημειώνει: «επειδή σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πειραιά έρμαιο του παρεμπορίου, ενάντια στο υγιές εμπόριο και ενάντια στους σκληρά φορολογούμενους μικρομεσαίους εμπόρους, ζητούμε να παραμείνει η Κυριακάτικη αγορά μέσα στα συγκεκριμένα και απολύτως προσδιορισμένα όρια που λειτουργούσε έως τώρα, μη αφήνοντας κενούς χώρους που εκμεταλλεύονται διαχρονικά οι επιτήδειοι.»

» Δεχόμενοι καλόπιστα το δικαίωμα στο λάθος, που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή ότι η όποια επέκταση θα έχει ισχύ τουλάχιστον για ένα χρόνο, ενώ οι επιπτώσεις της θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Ζητούμε από την Δημοτική Αρχή Πειραιά να λάβει υπόψη της τους σοβαρούς προβληματισμούς μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk