Με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ. Ταλέμπ Ριφάι, παρουσία της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη.
«Μετά από δυόμιση χρόνια σκληρής δουλειάς η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς», δήλωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου η κυρία Κεφαλογιάννη. Η ίδια πρόσθεσε ότι «η χώρα μας έγινε αξιόπιστος συνομιλητής στη διεθνή τουριστική κοινότητα, διαμορφώνοντας μια νέα, σύγχρονη εικόνα. Την πορεία αυτή τη συνεχίζουμε με το ίδιο στρατηγικό σχέδιο. Με την ίδια επιμονή και εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία. Οι τουριστικές αγορές και οι διεθνείς φορείς του τουρισμού δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στηρίζουν έμπρακτα την άνοδό της στον τουρισμό. Σήμερα βρίσκεται εδώ ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι. Η Ελλάδα αναπτύσσεται τουριστικά και αναγνωρίζεται ως δημοφιλής προορισμός. Επόμενος στόχος το 2015. Εχουμε αποδείξει πώς μπορούμε να κερδίζουμε. Η συνέχεια μας ανήκει. Μπορούμε να πάμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμα πιο ψηλά. Μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες όλων των φορέων του τουρισμού έχω τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά».
Από την πλευρά του ο κ. Ριφάι υπερθεμάτισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της στήριξης του τομέα του τουρισμού, όπως τη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης visa, τη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και γενικότερα στις τουριστικές υπηρεσίες καθώς και την υποστήριξη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας. «Ολα αυτά τα μέτρα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, ενώ παράλληλα στέλνουν ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την προστασία του εν λόγω τομέα», είπε ο κ. Ριφάι.
Εκ μέρους του ΠΟΤ, ο κ. Ριφάι υπογράμμισε επίσης τη σημασία της σταθερότητας και της συνέχισης των ισχυουσών πολιτικών ως μέσο για τη διασφάλιση του ρόλου που θα συνεχίσει να έχει ο τουριστικός τομέας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού κλάδου.