Μητσοτάκης: Επιστρέφει τα βέλη στο ΠαΣοΚ για τους μισθούς στο Δημόσιο

Επιστρέφει τα βέλη στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τονίζοντας πως ό,τι έχει συζητηθεί με την τρόικα για το θέμα, έχει συζητηθεί και με το συγκυβερνών κόμμα.

Επιστρέφει τα βέλη στο ΠαΣοΚ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τονίζοντας πως ό,τι έχει συζητηθεί με την τρόικα για το θέμα, έχει συζητηθεί και με το συγκυβερνών κόμμα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο Κυρ.Μητσοτάκης δήλωσε: «Ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠαΣοΚ.
Θα έπρεπε το ΠαΣοΚ να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει δημοσιεύματα,
που μάλιστα δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής
Μεταρρύθμισης».

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι είναι ανάγκη «να υπάρχει μία πραγματική διετής δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και «στην ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου».

Ειδικότερα, για το θέμα της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου σημείωσε ότι
«υπάρχει, για παράδειγμα, προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ένα
υπουργείο που παίρνει 600 ευρώ περισσότερα απ’ ότι το προσωπικό
υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα υπόλοιπα υπουργεία» και συμπλήρωσε ότι «η
παρέμβαση θα είναι μισθολογικά ουδέτερη, ότι κόβουμε από κάποιους θα το
δίνουμε σε κάποιους άλλους».

Επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι εξετάζεται μερικό ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών.

Για τις μεταρρυθμίσεις ανέφερε ότι «αν ήμασταν πιο τολμηροί και τις εφαρμόζαμε με μεγαλύτερη πειστικότητα και μεγαλύτερο ενθουσιασμό, θα μπορούσαμε να αποδίδουμε και καλύτερα δημοσκοπικά», για να υπογραμμίσει ότι «οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι απολύτως ευκρινείς».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την ιδέα να φύγει από το ευρώ», για να προσθέσει ότι «από τη στιγμή που η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει το χρέος δεν θα αποδώσει, θα έχει δύο επιλογές για να χρηματοδοτήσει την οικονομία: Ή θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους πιστωτές ή θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη και να τυπώσει χρήμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk