ΔΩΔΩΝΗ: Συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛ.Γ.Ο) ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε η ΔΩΔΩΝΗ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων προϊόντων μέσα από την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία. H ΔΩΔΩΝΗ θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων γαλακτοκομικών προϊόντων, που θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων (Ι.Γ.Ι) του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 21 μήνες και με την ολοκλήρωση του, τα συμπεράσματα – αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα παραδοθούν στην γαλακτοβιομηχανία.

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛ.Γ.Ο) ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε η ΔΩΔΩΝΗ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων προϊόντων μέσα από την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία.
H ΔΩΔΩΝΗ θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων γαλακτοκομικών προϊόντων, που θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων (Ι.Γ.Ι) του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 21 μήνες και με την ολοκλήρωση του, τα συμπεράσματα – αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα παραδοθούν στην γαλακτοβιομηχανία.
Η ΔΩΔΩΝΗ, με γνώμονα την προσφορά στην τοπική κοινωνία της Ηπείρου, αποφάσισε να προχωρήσει με τη συνεργασία και την ανάθεση του προγράμματος σε έναν τοπικό φορέα, όπως είναι το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων (Ι.Γ.Ι), ενισχύοντας τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του. Η εταιρεία αναγνώρισε το πολύχρονο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και την ουσιαστική προσφορά του Ινστιτούτου στην ελληνική γαλακτοκομία και παραδοσιακή τυροκομία στα 25 χρόνια της λειτουργίας του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, δήλωσε ότι «Στη ΔΩΔΩΝΗ δίνουμε έμφαση στην καινοτομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου. Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη στήριξη αναγνωρισμένων ερευνητικών ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής. Με ιδιαίτερη χαρά, προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη συνεργασία με το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματά του προγράμματος».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk