Στο ρυθμό της επικείμενης συνεδρίασης της ΕΚΤ οι αγορές

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αύριο Πέμπτη στη Νάπολη, είναι στραμμένα τα βλέμματα των αγορών καθώς ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων, γνωστά ως ABS,  που προανήγγειλε τον Σεπτέμβριο.  

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αύριο Πέμπτη στη Νάπολη, είναι στραμμένα τα βλέμματα των αγορών καθώς ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων, γνωστά ως ABS, που προανήγγειλε τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg ένα μήνα μετά τη μείωση των επιτοκίων του ευρώ σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και τη δέσμευση να αγοράσει τίτλους που προέρχονται από τιτλοποίηση και καλυμμένα ομόλογα, η ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες για το νέο αυτό μέτρο στήριξης της οικονομίας στη Νάπολι.

Το σχέδιο αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αναμένεται να επεκτείνει έως και 1 τρισ. ευρώ τον ισολογισμό της ΕΚΤ θα πρέπει κατά το Bloomberg να εξεταστεί από τους κεντρικούς τραπεζίτες της ευρωζώνης προκειμένου να εκτιμηθεί το κατά πόσον αυτό θα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό και να αναζωογονήσει την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Δημοσίευμα των Financial Times έφερε χθες Τρίτη τον Μάριο Ντράγκι να πιέζει αύριο τα μέλη του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποδεχθούν επισφαλή δάνεια ελληνικών και κυπριακών τραπεζών, που αξιολογούνται ως «junk», σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η νεότερη απόπειρα διάσωσης της οικονομίας της ευρωζώνης από τη στασιμότητα θα στεφθεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk