Σε συμφωνία συνεργασίας κατέληξαν ΓΣΕΒΕΕ και Ιταλική Συνομοσπονδία Βιοτεχνιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (CNA) με πρώτο στόχο το συντονισμό δράσης με τις οργανώσεις Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από το νότο της Ευρώπης.

Όπως ανακοίνωσε η ελληνική Συνομοσπονδία, η ΓΣΕΒΕΕ και η CNA αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και διμερές επίπεδο σε τομείς πολιτικής κοινού ενδιαφέροντος με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δύο χώρες.

Ιδιαίτερα, συντονίζουν τα βήματά τους στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών για την Αδριατική και το Ιόνιο, τα δυτικά βαλκάνια, το πρόγραμμα COSME- ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 καθώς επίσης και για τις πολιτικές ενεργειακής απόδοσης πράσινης οικονομίας και τα διακρατικά δίκτυα υπηρεσιών στήριξης επιχειρήσεων.

Επίσης συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο οργανώσεις αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συμφωνία συνεργασίας και σε άλλες οργανώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δημόσια πρόσκληση θα γίνει στη συνέλευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Νάπολη στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014.

Η συνάντηση που έγινε στη Ρώμη είναι συνέχεια διαφόρων κοινών πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί ήδη από τις δύο οργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ.Καββαθάς, ο αντιπρόεδρος της UEAPME, Δ.Ασημακόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), Παναγιώτης Γκόφας και στελέχη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Από ιταλικής πλευράς συμμετείχαν ο πρόεδρος Ντανιέλε Βακαρίνο, ο αντιπρόεδρος Τζιουζέπε Ολιβιέρο και άλλα στελέχη της CNA.