Συνέχεια στην ανοδική πορεία εμφανίζουν τα αποτελέσματα 12μήνου (1/7/2013-30/6/2014) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Η εταιρεία επέστρεψε στα κέρδη σε επίπεδο 12μήνου τα οποία μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη 115 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 232 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Θετικό είναι και το EBITDA, το οποίο ανήλθε σε 1,07 εκατ. ευρώ έναντι 514 χιλ. ευρώ δείχνοντας την βελτίωση στην λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας.
Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν οριακή αύξηση και διαμορφώθηκαν σε 14,28 εκατ. ευρώ έναντι 14,26 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η σταθερή αυτή εικόνα ήρθε από την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας σε στρατηγικές αγορές όπως η εκτύπωση, η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες, όπου αυξήθηκε το μερίδιο της CPI, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Θετικά είναι τα αποτελέσματα της μικτής κερδοφορίας της εταιρείας παρουσιάζοντας αύξηση 8% αφού διαμορφώθηκε σε 3,61 εκατ. ευρώ έναντι 3,35 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο. Η αύξηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του ποσοστού μικτού κέρδους σε 25,3% από 23,5% την περυσινή περίοδο.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο επιχειρησιακός διευθυντής της CPI κ. Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε ότι «Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει γίνει σημαντική προσπάθεια στην μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας και στην αύξηση του μεριδίου της CPI σε στρατηγικές αγορές, αυτό αποτυπώνεται άλλωστε στα αποτελέσματα μας. Οι δυο βασικοί στόχοι για την επόμενη χρονιά είναι 1ον να μπουν οι βάσεις για να αυξηθούν τα έσοδα της εταιρείας σε αγορές που ήδη δραστηριοποιούμαστε αλλά και σε νέες αγορές με καινούριες συνεργασίες και 2ον να στοχεύσουμε σε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών μας με γνώμονα μια ολοένα και πιο πελατοκεντρική προσέγγιση της αγοράς. Η προσπάθεια διατήρησης των λειτουργικών εξόδων σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα γίνεται, αυτές τις εποχές, είναι πια δεδομένη».
Σημειώνεται ότι η CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξηςσε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects.