Αποχώρησε από την Pacific Investment Management Company LLC (PIMCO), ο ιδρυτής της Μπιλ Γκρος, μετακινούμενος στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Janus Capital Group.

Η αποχώρηση του 70χρονου Γκρος από την PIMCO συμπίπτει με την έρευνα που διενεργούν οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ σε βάρος της PIMCO προκειμένου να διαπιστώσουν εάν παραπλάνησε επενδυτές με την παρουσίαση πλασματικής εικόνας για τις αποδόσεις ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (PIMCO Total Return ETF).

Το εν λόγω αμοιβαίο κεφαλαίο το διαχειριζόταν ο ίδιος ο Γκρος ο οποίος κατηγορήθηκε ότι κατά τον υπολογισμό της αξίας των τοποθετήσεών του PIMCO Total Return ETF, παρουσίασε υψηλότερες τιμές για συγκεκριμένες επενδύσεις από την τιμή που κατέβαλε όταν τις αγόρασε.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή ο Μπιλ Γκρος θα διαχειρίζεται το Janus Global Unconstrained.

Αναφερόμενος στη νέα του θέση ο Γκρός τόνισε πως ανυπομονεί να στρέψει ξανά όλη του την προσοχή στις αγορές σταθερού εισοδήματος και στις επενδύσεις, εγκαταλείποντας «πολλά περίπλοκα πράγματα που ακολουθούν την διαχείριση ενός μεγάλου και πολύπλοκου οργανισμού (σ.σ. PIMCO)».